U životu je važno okružiti se dobrim ljudima. Prijateljstvo je jedno od najvećih životnih blaga, no nisu sva prijateljstva jednako dobra i potrebna. Upravo to vrijedi za ova tri tipa prijateljica koje vam u životu ne trebaju.

1. Tračerica

Ona zna baš sve o svakome, ali ne zna čuvati tajne. Druženje s takvom osobom može se činiti primamljivim jer ste onda i vi upoznati sa svakakvim informacijama, no velike su šanse da ni vaši razgovori neće ostati povjerljivi.

2. Žaliteljica

Povremeno žaljenje prijateljici sasvim je normalno i jako je lijepo kada se obje osjećate tako opušteno i možete se žaliti o baš svim problemima. No ako je to jedina stvar koja vam je zajednička, vrijeme je da se okružite drugim prijateljicama. Takva konstantna negativnost jako je iscrpljujuća i nepotrebna.

3. Konkurentica

Malo prijateljskog natjecanja nikome neće naškoditi. Međutim, ako osoba od svega stvara konkurenciju i uvijek mora dokazati da je bolja od vas, onda vam takva prijateljica nikako ne treba u životu.

Slika nije dostupna Neraskidiva povezanost: 12 znakova da je ona stvarno vaša najbolja prijateljica

Slika nije dostupna Ja, ja i samo ja: Sedam znakova da imate lažnu prijateljicu

Ovo su tri tipa prijateljica s kojima se uvijek trebate okružiti:

1. Najbolja prijateljica iz djetinjstva prava je rijetkost i taj biste odnos trebali njegovati. Čak i ako se ne vidite duže vrijeme, nastavit ćete s prijateljstvom kao da se ništa nije promijenilo jer imate snažnu povezanost. Ona će vam uvijek biti podrška bez obzira na sve.

2. Inspirativna prijateljica osoba je koja je ujedno i vaš uzor te koja vas čini boljom osobom. Neustrašiva je, predana i živi život punim plućima. Čak i ako nemate slične ciljeve u životu, to je prijateljica koja će vas uvijek inspirirati.

3. Navijačica je tip prijateljice koja pršti pozitivnom energijom. Ona obožava svoj život i sve ljude u njemu te to često iskazuje. Kad god vas treba ohrabriti ili vam biti podrška, ona će biti prva koja će stati uz vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju