Svaka osoba ima svoje mane i prednosti, pa tako i najbliži prijatelji koji nas okružuju. No valja znati da postoji velika razlika između onih lojalnih pojedinaca na koje se možemo osloniti u najtežim trenucima i osoba u čijem društvu i najradosniji dan postaje mučenje. Donosimo vam stoga sedam pokazatelja koji upućuju na to da imate lažnu prijateljicu.

1. Nikad se ne drži dogovora

Kašnjenje je sastavni dio života. Ponekad ono nema nikakve veze s pojedincem, nego je uvjetovano višim silama poput gužve u prometu ili naglom promjenom rasporeda vožnje sredstava javnog prijevoza. No ako u svom životu imate osobu koja vječito kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno živcirate zbog tih njezinih "simpatičnih" karakteristika, pred sobom imate kvaziprijatelja koji ne poštuje ni vaše vrijeme ni vas kao osobu.

2. Govori samo o sebi

Svi mi imamo potrebu za povjeravanjem svojim prijateljima, dijeljenjem dobrih i loših stvari u životima i povremenim držanjem monologa kad se uhvatimo ukoštac s nekim problemom. Znak za uzbunu trebao bi se uključiti ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja stajališta te ne mari za vaše mišljenje. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje s "ja"?

Slika nije dostupna Čuvat će vaše tajne: Zašto je dobro imati prijateljicu rođenu u znaku bika

3. Upucava se osobama koje vam se sviđaju


Svaka je žena imala barem jednu prijateljicu u nekoj fazi života koja se namjerno upucavala muškarcima koji su se njoj sviđali. Taj klasični psihološki poriv za privlačenje pažnje i liječenje niske razine samopouzdanja jasan je znak za uzbunu, odnosno pokazatelj da je pravi trenutak za nove prijatelje.

4. Izbjegava vas kad je u vezi

Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend zapravo uopće nisu vaši prijatelji.

Slika nije dostupna U najboljem društvu: 10 parova slavnih prijateljica na crvenom tepihu

5. Ne veseli se vašim uspjesima

Kad podijelite vijest o zarukama, novom poslu ili drugoj uzbudljivoj promjeni u životu, očekujete od prijatelja da se vesele vašoj sreći. Ako s druge strane dobijete mlaku reakciju ili prebacivanje teme bez obrazloženja, u društvu ste osobe kojoj nije dovoljno stalo ili je ljubomorna na vaša postignuća.

6. Misli negativno

Svaka je osoba zaslužila živjeti sretan i ispunjen život. No ako se družite s osobama kojima je sve crnjak, i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima. Takvim osobama nitko nije dovoljno dobar. Njima ni jedan kafić ili trgovina nisu dovoljno zanimljivi, a svaka im je predložena aktivnost dosadna i naporna. Prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vrijeme, možda biste se trebali okrenuti pozitivnim utjecajima u životu.

Slika nije dostupna Neraskidiva povezanost: 12 znakova da je ona stvarno vaša najbolja prijateljica

7. Tjera vas na loše ponašanje

Tko nije popustio pritisku okoline i povremeno otpustio društvene ''kočnice'' sa svojim prijateljima na kakvom cjelonoćnom tulumu? Uživanje u povremenim zabavama sastavni je dio odrastanja i života.

No ako ste okruženi osobama koje su zainteresirane samo za tulumarenje, koje vas sprečavaju u obavljanje svakodnevnih dužnosti i mame vas na oblike ponašanja koje graniči sa zakonom – to je jasan znak da je vaš kvaziprijatelj zapravo pijavica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju