Špageti se obično nalaze na listi zabranjene hrane, no ako ih napravite od ukusne i zdrave jabuke, možete ih jesti svaki dan. Isprobajte ovaj zdravi recept s dodatkom orašastog voća i grčkog jogurta koji tijelo opskrbljuje vitaminima, mineralima, prehrambenim vlaknima i bjelančevinama


Sastojci za slatke špagete:

1 jabuka
1 čajna žličica svježe iscijeđenog limuna
1 žlica oraha
2 čajne žličice zobi
1 žlica maslaca
½ čajne žličice cimeta
1 čajna žličica smeđeg šećera
100 grama grčkog jogurta

Priprema:
1. Uz pomoć spiralizatora narežite jabuku u obliku špageta. Ako nemate spiralizator isto možete napraviti i s nožem te nešto truda.

2. Preko jabuka prelijte sok od limuna, da špageti ne potamne.

3. U tavi prepržite orahe i zob dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Potom dodajte maslac, cimet i smeđi šećer i pirjajte dok smjesa ne postane lagano karamelizirana.

4. U zdjelicu stavite grčki jogurt, preko njega stavite špagete od jabuka, a sve zajedno ukrasite smjesom od oraha, šećera i zobi. Dobar tek!

U videu Cooking Lighta pogledajte kako se pripremaju jabuke s grčkim jogurtom i preljevom od oraha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju