Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je ostvarila povijesni uspjeh, prvi puta pobijedivši reprezentaciju Portugala u prijateljskoj utakmici uoči Eura.

Galerija Diogo Costa Diogo Costa Diogo Costa - 3 +1 Diogo Costa

Dečki su nam tako pokazali da možemo očekivati odličan plasman na nadolazećem Europskom prvenstvu, a osim dobre igre, pažnju su privlačili i zgodni reprezentativci.

Iako su naši Vatreni simpatični, šarmantni i naočiti, najviše je pažnje ipak privukao mladi portugalski golman Diogo Costa, a u nastavku možete pročitati nekoliko zanimljivosti iz njegova života.

24-godišnji Diogo rođen je u malom švicarskom selu u portugalskoj obitelji. Obožavao je nogomet pa je od malih nogu trčao za loptom sa svojim vršnjacima, a kad je navršio sedam, roditelji su se odlučili ponovno vratiti u Portugal kako bi Diogo mogao ostvariti nogometnu karijeru.

Njihov trud se isplatio, jer je 2021. debitirao za seniorsku momčad Portugala, a godinu dana kasnije postao je tata malenog Tomasa. Sina je dobio s poznatom portugalskom modnom dizajnericom Catarinom Machado, a sretni par često trenutke iz privatnog života dijeli na društvenim mrežama.

I dok bi neke mlade nogometaše slava vrlo lako mogla udariti u glavu, portugalski mediji ističu njegovu skromnost, posvećenost obiteljskom životu i jednostavnost kakva se rijetko viđa pa ga vrlo lako možemo usporediti s našim Joškom Gvardiolom, koji je također predanim radom ostvario veliki uspjeh.

Visok, crn, zgodan, mladi portugalski golman privukao je pažnju žena, a mnoge su kao njegov najveći adut istaknule široki osmijeh i prodorne, tamne oči te ljubav prema životinjama. 

Diogo Costa Diogo Costa (Foto: Profimedia)

Dioga Costu gledat ćemo i na nadolazećem Europskom prvenstvu, a više detalja o Euru i utakmicama možete pratiti na portalu gol.hr.

Pogledajte i koji su to najpoželjniji neženje hrvatske reprezentacije.

Gvardiol, Sosa, Majer... Tko je najzgodniji debitant na Svjetskom prvenstvu u Katru? Joško Gvardiol Joško Gvardiol i Lovro Majer na konferenciji za medije u Katru - 1 Lovro Majer +9 Nogometni reprezentativac Mislav Oršić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju