Gala večer Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan jedno je od najvažnijih modnih događanja u godini. Modne kuće pomno biraju koje će zvijezde odjenuti za Met Galu, ali za razliku od, na primjer Oscara, na kojima uglavnom viđamo kreacije iz njihovih redovnih kolekcija, za ovu večeru u većini slučajeva izrađuju se potpuno nove kreacije.

Galerija Brooklyn Beckham i Nicola Peltz na Met Gali Mindy Kaling Lenny Kravitz +7 Hillary Clinton

One moraju biti u skladu s propisanim dress codeom koji je svake godini drugačiji te u skladu s temom ovog prestižnog događanja, a ove godine tema je U Americi: Antologija mode.

Osim umješnosti dizajnera, na Met Gali jasno se vidi i kvaliteta stilista. I dok neki od njih apsolutno briljiraju, mnogo je onih koji svoje klijente uopće ne odjenu u skladu s temom.

Primjerice, Nicola Peltz na događanje je došla u uistinu predivnoj haljini modne kuće Valentino koja ipak nije imala nikakve dodirne točke s ovogodišnjom Met Galom.

Brooklyn Beckham i Nicola Peltz na Met Gali Brooklyn Beckham i Nicola Peltz na Met Gali (Foto: Afp)

Isto vrijedi i za Mindy Kaling, koja je izgledala fantastično u romantičnoj lila haljini, ali nije se držala zadane teme.

Mindy Kaling Mindy Kaling (Foto: Afp)

Obje dame našle su se na mnogim listama najgore odjevenih slavnih dama na Met Gali, a na većini popisa društvo im pravi i Hillary Clinton.

Hillary je nosila haljinu koju je dizajnirao Joseph Altuzarra. Na njoj su izvezena imena 60 žena koje su najveća inspiracija legendarne bivše prve dame SAD-a.

Hillary Clinton Hillary Clinton (Foto: Afp)

Znao sam da haljina mora imati neku osobnu komponentu. Kada netko poput Hillary ide na Met Galu, to nije bilo što. Haljina mora imati značenje, kazao je Altuzarra, koji je inspiraciju za kroj pronašao u takozvanim pokrivačima prijateljstva koji su u SAD-u postali popularni sredinom 19. stoljeća.

Iza ovog izraza kriju se pokrivači koje su članovi manjih zajednica izrađivali kao poklon za nekog pojedinca i potom bi na pokrivač izvezli svoja imena. Iako je Altuzarra osmislio kreaciju u potpunosti primjerenu za Hillary i u skladu s temom, po mišljenju modnih kritičara završni dojam ipak nije bio dobar.

Zavirite u galeriju i pogledajte koja su se još imena našla na popisu najgore odjevenih zvijezda na ovogodišnjoj Met Gali.

Lenny Kravitz Lenny Kravitz (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju