Uoči Dana audiovizualne baštine u zagrebačkom kinu Tuškanac, u ponedjeljak 26. listopada, održat će se prigodno događanje kojim se obilježava 50. godišnjica izlaska filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli".

Osim projekcije filma, održat će se i predstavljanje dviju  novih knjiga o filmu - "Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja" (2019) u izdanju Hrvatskog državnog arhiva i "Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije" (2020) u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

O knjigama i filmu razgovarat operna pjevačica i glumica Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u filmu odglumila ulogu Ane Šafranek, asistent snimatelja u filmu Ranko Mitić i glumac Tomislav Žganec, koji je odglumio malog Pericu.

Bit će tu i filmski redatelj Vinko Brešan, filmski kritičar Mario Kozina, filmski redatelj i arhivist Mladen Burić, te filmska kritičarka Diana Nenadić.

Tko pjeva zlo ne misli "Tko pjeva zlo ne misli": 10 važnih lekcija koje smo naučili iz kultnog filma

Radnja tog legendarnog filma smještena je na početak druge polovice tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Zagrebu. Mlada i privlačna gospođa Ana Šafranek osjeća da vene u braku sa svojim mnogo starijim mužem Franjom, pa ju na izletu u Samobor osvoji galantni gospodin Fulir.

Slika nije dostupna Mia Oremović: Glumica koja je utjelovila jednu od najduhovitijih uloga na hrvatskom filmu

U njega se zagleda Anina starija sestra Mina, neugledna usidjelica, pa se Franjo dosjeti da bi ga bilo zgodno oženiti s njom. Svjedok i tumač tih ljubavno-obiteljskih peripetija mali je Perica, sin Šafranekovih.

Projekcija filma počinje u 20 sati, a ulaz na cijelo događanje je besplatan. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju