Vjerojatno nema kućanstva u kojem se ne može naći plastična folija korisna u pakiranju i držanju hrane. No rukovanje s folijom može biti zeznuto zbog njezine ljepljivosti, ali pronašli smo način na koji riješiti taj problem.

 

Plastičnu foliju navikli smo držati u ladici u kuhinji, gdje nam je pri ruci kada trebamo zamotati hranu kako bismo je sačuvali od kvarenja. Iako vrlo korisna, plastična folija mnoge iznervira zbog svoje ljepljivosti, što je čini nezgodnom za rukovanje.

Rukovanje s plastičnom folijom može biti zeznuto zbog njene ljepljivosti, ali pronašli smo trik koji rješava ovaj problem



Srećom, postoji trik koji će "ukrotiti" plastičnu foliju i rukovanje s njom učiniti puno lakšim – umjesto u ladici, foliju držite u zamrzivaču. Hladan zrak u zamrzivaču smanjit će elektricitet folije, zbog čega više neće biti toliko ljepljiva.

Kada foliju izvadite iz zamrzivača, moći ćete zamotati namirnice, a nakon kratkog vremena opet će postati dovoljno ljepljiva da dobro prianja i ne odmota se. Ako ste u žurbi, pomoći će i ako foliju držite u zamrzivaču svega 15 minuta prije nego što ćete je upotrijebiti kako bi se smanjila njezina ljepljivost. No što je duže držite u zamrzivaču, to bolje. Pročitajte i zašto biste u svoje dvorište trebali staviti žlicu šećera i vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju