Kada je glumica Megan Fox izrekla "da" zaručniku Machine Gun Kellyju, mediji su danima pisali o njezinu nevjerojatnom zaručnikom prstenu.

Radi se zapravo o dva prstena. Na jednom je smaragd, na drugom dijamant, a povezuje ih magnet, zahvaljujući kojem se prsteni međusobno privlače i savršeno sjedaju na prst. Detalj je to koji je poseban i prsten čini izvanrednim. Dizajnirao ga je draguljar Stephen Webster, a vrijedi 1,8 milijuna dolara.

Ovaj prsten je, između ostalog, potvrdio i veliki povratak "toi et moi" trenda u svijetu zaručničkog prstenja. Radi se o komadu nakita koji ima dva kamena koja simboliziraju zaručnike. U slučaju Meganina prstena, nju predstavlja smaragd, a zaručnika dijamant. Radi se o njihovu kamenju rođenja.

Njih dvoje nisu prvi slavni par koji se zaručio jednim ovakvim prstenom, a prve takve zaruke pale su davno, u vrijeme Napoleona, koji je svoju Josephine zaručio upravo takvim prstenom.

"Toi et moi" u prijevodu s francuskog znači ''ti i ja'', a u svijetu nakita radi se o posebnom prstenu koji, kako smo već spomenuli, karakteriziraju dva draga kamena smještena jedan pored drugoga, koji se spajaju oko prsta.

Radi se o romantičnom komadu nakita sa snažnom simbolikom - prsten, naime, simbolizira dva entiteta koji se susreću kao jedan. Osim zajedništva, spojeno kamenje može naglasiti ljepotu onog drugog.

Snažan simbol romantike i ljubavi

Prsten je postao poznat već davne 1976. godine, kada je, spomenuli smo već, Napoleon Bonaparte zaprosio Josephine de Beauharnais. U to vrijeme Josephine je bila šest godina starija od njega i imala je dvoje djece iz prethodnog braka. Napoleonova obitelj nije bila oduševljena ovom zajednicom, ali zaljubljeni par ništa nije moglo zaustaviti.

Napoleon je Josephine zaručio prstenom izrađenim od zlata na kojem su bili safir i antički dijamant. Par se razveo 1810. godine, ali prsten je do danas ostao snažan simbol romantike i ljubavi.

Iako "toi et moi" prsten tradicionalno ima dvije vrste dragog kamenja različitih rezova, oblika pa čak i boja, danas se draguljari nerijetko poigravaju samo s jednom vrstom dragog kamena, koji oblikuju na različite načine.

Prsten je ovo koji iza sebe ima bogatu povijest, ali njegova privlačnost je bezvremenska, što dokazuju i brojne slavne dame koje ga nose na svojim rukama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju