Donosimo vam nekoliko zanimljivih ideja za kanape sendviče koji mogu - a nadamo se i da hoće – poslužiti kao odlična inspiracija.
Kanape svježi sir
Jednostavno je ponekad i najbolje. Finu, svježe pečenu, hrskavu Pan-pek kukuruznu rustiku premažite svježim domaćim sirom i dodajte domaće rajčice i vlasac na vrh. Jednostavno, ukusno, hrskavo i kremasto istovremeno. Pritom možete koristiti sve vrste svježih sireva, ali naravno, i one zrelije i aromatičnije.
PR (Foto: PR)
Kanape kulen
Za malo zasitniji, konkretniji kanape kombinirajte Pan-pek slavonski kruh, okrugli kruh zlatno smeđe korice, lagano raspucane na vrhu, i mekane sredine i omiljenu slavonsku deliciju kulen. Nekoliko kriški kulena na slavonskom kruhu narezanom na veličine zalogaja ili dva zalogaja i cherry rajčice ili paprika na vrhu – dovoljno za vizualno zanimljiv, okusom intenzivniji kanape.
PR (Foto: PR)
Kanape humus
Humus je jedan od najpopularnijih bliskoistočnih namaza koji je sve popularniji i kod nas, a možete ga kupiti gotovog ili se sami malo potruditi oko njegove izrade, nije složeno. Humus možete namazati na Pan-pek tamni rustik baguette, narezan na kriške, a na vrh možete dodati - po želji - feta sir, masline, sušene rajčice ili svježe krastavce i rajčicu.
PR (Foto: PR)
Kanape avokado
Ako svojim gostima želite ponuditi nešto modernije i svježije, avokado je pravi hit. U kombinaciji s Pan-pek kruhom francuz rustik složite neodoljive avokado zalogaje – zreli avokado usitnite vilicom, začinite i pokapajte limunovim sokom kako bi zadržao zelenu boju i razmažite po kriškama francuza. Možete dodati i malo svježeg sira, rajčice, posuti sezamovim ili drugim sjemenkama.
PR (Foto: PR)
Osim ovih ideja, u svoje kanape zalogaje možete uključiti i druge omiljene sastojke, povrće, suhomesnate proizvode, sireve, pa i voće i oduševiti svoje bližnje slasnim zalogajima. I naravno, zapamtite kako je dobra baza ključ uspjeha, a u ovom slučaju radi se o fino ispečenom, hrskavom izvana, sočnom iznutra, kruhu, koji vas čeka u svim Pan-pek poslovnicama.