Zvijezde iz svijeta filma hodale su tepihom boje šampanjca u predivnim kreacijama najpoznatijih svjetskih dizajnera, na 95. dodjeli Oscara. Svaka je haljina posebna na svoj način, ali neke od njih ipak zaslužuju mjesto na listama najboljih.

Naši muški kolege o kreacijama s dodjele: "Valjda je i šnajderica mislila da su Oscari idući tjedan" Ashley Graham na dodjeli Oscara Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara +4 Florence Pugh u Valentinovoj haljini na Oscarima 2023.

Najljepšu oskarovsku haljinu zaista nije lako izdvojiti pa smo za stručno mišljenje pitali stilista Marka Grubnića. U nastavku možete pročitati kojih je to pet najboljih ovogodišnjih izdanja s Oscara, po Markovu mišljenju. 

1. Cara Delevingne

Cara u raskošnoj crvenoj kreaciji Elieeja Saaba velika je pobjednica mojih top pet haljina s ovogodišnjeg Oscara. Meni je tu apsolutno sve savršeno. Jako mi se sviđa dašak starog Hollywooda, posebno na njoj koja je tako moderna i urbana.

Boja, mašna, nakit je savršen, super mi je i minimalistička frizura. Stvarno su htjeli pokazati raskoš bezvremenske haljine. Njezina haljina dala je sjaj Oscarima, haljina ne blješti, a govori sve jezike ovoga svijeta, ističe Marko.

Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

2. Hailey Bieber

Visoko drugo mjesto zauzela je Hailey Bieber u gotičkoj haljini modne kuće Saint Laurent, koju je odjenula na Vanity Fair partiju nakon dodjele Oscara.

Nosila je crnu haljinu koja je meni top. Toliko jednostavno, a toliko elegantno. Ona ima stav, gard i energiju. Malo tko može tako jednostavnu haljinu iznijeti na tako brutalan način. Veliku ulogu igraju i detalji, poput crvenih noktiju, nakita, mašne na ramenu – toliko je sve fino i elegantno da sam je morao izdvojiti kao jednu od najboljih, kaže Marko.

Hailey Bieber Hailey Bieber u haljini modne kuće Saint Laurent (Foto: Profimedia)

3. Angela Bassett

Ljubičasta haljina Angele Bassett kreacija je modne kuće Moschino i Marko ju je izdvojio kao treću najbolju na ovogodišnjim Oscarima.

Ljubičasti organdi izgleda tako dobro, posebno na njoj. Predivna boja i predivan nakit, frizura je prava holivudska, dostojna Oscara. Jako lijepa haljina, nepretenciozna, a opet vrlo posebna i pravo je osvježenje.

Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

4. Cate Blanchett

Predivna glumica uvijek osvaja oskarovski crveni tepih (u ovom slučaju boje šampanjca), a takav je slučaj bio i ove godine kad je zasjala u efektnoj kombinaciji modne kuće Louis Vuitton. Poznatu glumicu Marko je stavio na četvrto mjesto.

Super mi je spoj crne i tirkizne. Netipična haljina za Oscare. Usudio bih se reći da je moderna u tom svom minimalizmu, iako tako ne izgleda na prvu. 

Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara (Foto: Afp)

5. Jennifer Connelly

Na kraju liste najboljih haljina s ovogodišnjih Oscara našla se lijepa Jennifer Connelly, koja je zasjala u tako profinjenoj kombinaciji modne kuće Louis Vuitton.

Sviđa mi se ta jednostavnost. Haljina dolazi do izražaja, posebno detalji na haljinu, kojih je malo, ali su posebni. Kristali izgledaju elegantno i bezvremenski.

  Jennifer Connelly u haljini kuće Louis Vuitton na Oscarima 2023. Jennifer Connelly u haljini kuće Louis Vuitton na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Htio bih napomenuti da je ovaj popis atipičan za moj stil. Inače bih pohvalio Salmu Hayek ili Evu Longoriju, ali vremena se mijenjaju pa tako i ja, kroz smijeh nam govori Marko. 

Sad mi se jako sviđa taj jednostavniji, decentniji look koji su dame predstavile na Oscarima. Meni je to za svaku pohvalu, zaista je nekada manje više, koliko god to bilo nevjerojatno čuti od mene, zaključio je Marko.

17 najljepših haljina na svečanom tepihu ovogodišnjih Oscara Najljepše haljine na ovogodišnjim Oscarima Halle Berry u haljini Tamare Ralph na Oscarima 2023. - 6 Lady Gaga u haljini modne kuće Versace +14 Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani

Nisu se proslavile: Najgore odjevene dame na 95. dodjeli Oscara Zoe Saldana na 95. dodjeli Oscara Fendi, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Ruth E. Carter +7 Ruth E. Carter

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju