Obožavate palačinke i kesten-pire? Onda je sada pravo vrijeme da spojite ova dva omiljena deserta u ukusnu tortu.

S obzirom na to da je sezona kestena u punom jeku, iskoristite ponudu kesten-pirea u slastičarnicama ako si želite olakšati posao i nemate vremena za njegovu izradu. Uz to će vam trebati još samo nekoliko palačinki, par svima dostupnih namirnica i priprema ovog odličnog jesenskog deserta može početi.

SASTOJCI ZA TORTU:

- 8 do 10 debljih palačinki
- 40 dag kesten-pirea
- 2 dcl slatkog vrhnja
- sok od 2 srednje naranče (oko 1.5 dcl soka)

PRIPREMA:

1. Za početak napravite palačinke mekane kao duša po receptu koji uvijek uspijeva. Prilikom pečenja u tavu slobodno ulijte malo više smjese kako biste dobili deblju palačinku.

2. Slatko vrhnje miješajte mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u hladnjak. U keste-pire ulijte sok od naranče i miješajte dok se ne povežu u glatku smjesu. Po potrebi dodajte još malo soka ili pak oduzmite ako vam se čini daje smjesa previše rijetka. Zatim u nju lagano umiješajte tučeni šlag.

3. Na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu stavite palačinku te je premažite debljim slojem kreme. Zatim na nju stavite drugu palačinku koju ćete premazati i tako naizmjence slažite slojeve dok ne potrošite sve palačinke i kremu.

SAVJET:

Ako ne volite naranču, sok možete zamijeniti s mlijekom. Na tortu na kraju možete naribati malo tamne čokolade.

Dobar tek!