S obzirom na to da je sezona kestena u punom jeku, iskoristite ponudu kesten-pirea u slastičarnicama ako si želite olakšati posao i nemate vremena za njegovu izradu. Uz to će vam trebati još samo nekoliko palačinki, pokoja svima dostupna namirnica i priprema odličnog jesenskog deserta može početi.
SASTOJCI ZA TORTU:
- 8 do 10 debljih palačinki
- 40 dag kesten-pirea
- 2 dl slatkog vrhnja
- sok od 2 srednje naranče (oko 1,5 dl soka)
PRIPREMA:
1. Za početak napravite palačinke mekane kao duša po receptu koji uvijek uspijeva. Prilikom pečenja u tavu slobodno ulijte malo više smjese kako biste dobili deblju palačinku.
2. Slatko vrhnje miješajte mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u hladnjak. U kesten-pire ulijte sok od naranče i miješajte dok se ne povežu u glatku smjesu. Po potrebi dodajte još malo soka ili pak oduzmite ako vam se čini da je smjesa prerijetka. Zatim u nju lagano umiješajte tučeni šlag.
3. Na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu stavite palačinku te je premažite debljim slojem kreme. Zatim na nju stavite drugu palačinku koju ćete premazati i tako naizmjence slažite slojeve dok ne potrošite sve palačinke i kremu.
SAVJET:
Ako ne volite naranču, sok možete zamijeniti mlijekom. Na tortu na kraju možete naribati malo tamne čokolade.
Dobar tek!