Svaka modna sezona donosi nam nove trendove pa će se tako i u ovoj neobičnoj proljetno-ljetnoj sezoni istaknuti najpopularniji odjevni komadi.

Galerija

Kada su u pitanju traperice, velika popularnost predviđa se culottes modelima.

Povijest klasičnih culottes hlača pomalo je komplicirana jer današnji izgled ovih hlača ne nalikuje originalnim modelima.

Prema nekim povijesnim izvorima, one potječu iz Francuske i u početku su ih nosili muškarci kao duže donje gaće. Od širokih gaća pretvorile su se u uske hlače s rubom ispod koljena koje su se gumbima, kopčama i(li) uzicama pričvršćivale uz nogu.

Ruth Elder i George Haldeman
Pionirka zrakoplovstva Ruth Elder i pilot George Haldeman u verziji culottes hlača s početka 20. stoljeća (Foto: Profimedia)

S vremenom su iz uskih hlača opet evoluirale u široke modele, pa tako današnje culottes hlače prepoznajemo po karakterističnim širokim nogavicama. Kada su napravljene od lepršavijih materijala, vizualno podsjećaju na suknje, pa ih često i nazivamo lažnim suknjama.

Princeza Diana
Princeza Diana 1982. godine u culottes hlačama koje vizualno nalikuju suknji (Foto: Profimedia)

S obzirom na to da je traper znatno čvršći materijal i nije baš podatan, traperice krojene u ovom stilu nemaju isti vizualni efekt. Od trapezica se razlikuju po tome što se ravnomjerno šire cijelom dužinom, a ujedno su i skraćene.

Mango, 249 kuna
Mango, 249 kuna (Foto: Mango)

Ankete

(8312) Sviđaju li vam se culottes traperice?

rezultati povratak glasova6235
rezultati

U galeriji pogledajte nekoliko modela culottes traperica kojima modni znalci predviđaju veliku popularnost idućih mjeseci.