Sezona je trešanja, mnogima omiljenog voća. Osim što je ukusno i ljupkog izgleda, ovo voće ima i čitav niz prednosti za zdravlje i zasluženo mjesto na popisu najzdravijih namirnica.

Galerija Torbica s ukrasom u obliku trešnjica Sinsay japanke, 29 kn Bottega dell\' Artigiano sandale (karla.hr), 1270 kn +4 Tom Ford Lost Cherry, 2330 kn

Iako vjerojatno ne postoji slađi način konzumacije trešanja od onoga kad se nađemo u blizini stabla pa ih beremo i odmah jedemo, od njih možemo raditi i ukusne savijače, sokove, smoothieje, umake...

Njihov veliki plus je i činjenica da su niskokalorične i odlično su osvježenje tijekom vrućih dana, a osim toga ubrzavaju metabolizam, reguliraju krvi tlak i odlična su pomoć u borbi s visokim kolesterolom.

Trešnje su i bogat izvor antioksidansa, usporavaju starenje i odličan su saveznik u borbi protiv kroničnih bolesti.

Clafoutis, francuski kolač od trešanja Ne može lakše: Recept za omiljen francuski kolač s trešnjama

Slika nije dostupna Moćne trešnje: Napitak koji pomaže protiv viška kilograma i raznih upala

Osim koristi za zdravlje, tu su i drugi razlozi zbog kojih ih volimo.

Između ostalog, mirisni cvijet trešnje omiljeni je sastojak parfema i krema, a zbog svog ljupkog izgleda trešnja je rado viđen uzorak na odjeći, obući ili pak detaljima za uređenje doma.

Rijetki su oni kojima miris trešnje neće popraviti dan i kojima uzorak trešnje neće izmamiti osmijeh na lice jer trešnja je posebno dražesno voće.

Da bismo ovu tvrdnju dodatno potvrdili u našoj galeriji izdvojili smo komade pri čijem je nastanku inspiracija bila upravo - trešnja.

Trešnja je, između ostalog, glavni sastojak raznih parfema, a u japankama ili topiću s motivom trešnje sigurno nećete ostati neprimijećeni.

Bijela majica i traperice redovito spašavaju situaciju kada ne znamo što odjenuti, a kada je ta bijela majica ukrašena trešnjicama rezultat je kombinacija stvorena za vruće, ljetne dane.

I to nije sve.

Accessorize, 305 kn Accessorize, 305 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

 

Pogledajte i:

Ne može udobnije: 12 modela lanenih haljina idealnih za visoke temperature Zara, 399 kuna Benetton, 449 kuna Calson, 490 kuna +9 Monsoon, 680 kuna

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju