Kazalište Trešnja poziva svoju dragu pubrliku da se uključi u akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" te tako osvoji besplatnu ulaznicu za predstavu 'EKO EKO'

Knjiga prema kojoj je nastala predstava EKO EKO podsjeća na mnoge vrijednosti, a ponajviše poziva na čuvanje okoliša i odgovorno ponašanje prema prirodi.

Danas je, možda i snažnije nego u vremenu kada je nastao ovaj roman, potrebno djeci i mladima osvještavati važnost problema. Zato se GK Trešnja uključila u poznatu kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Cilj projekta je educirati građane o vrijednostima reciklaže dok se recikliranjem čepova prikupljaju sredstva za kupnju lijekova. Dosada su se u kampanju uključile brojne tvrtke, škole i vrtići, nacionalni parkovi i pojednci.

Gradsko kazalište Trešnja uključit će se kako najbolje zna - dobrom predstavom! Stoga poziva dragu publiku da vrijedno skuplja čepove. 40 skupljenih čepova zamijenit će za 1 ulaznicu za predstavu EKO EKO (ulaznica vrijedi 40 kuna) za izvedbu 22.10. u 17 sati (subota). Broj ulaznica koje možete zamijeniti za čepove je ograničen.


O predstavi EKO EKO

Predstava nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca EKO EKO koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji u svojoj izvornoj adaptaciji koju potpisuje Hrvoje Hitrec vraća se nakon više od 15 godina na scenu GK Trešnja.

Predstava nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca EKO EKO koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji u svojoj izvornoj adaptaciji vraća se nakon više od 15 godina na scenu GK Trešnja

Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ova priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne. Cijela je predstava rađena kao svojevrsni hommage osamdesetima kada je prvi put igrana na sceni GK Trešnja i doživjela oko 400 izvedbi. Tako da će se i današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih.

Radovanu Ruždjaku ovo je treća režija, a nakon predstava "JA BUKA" i "Neispričana bajka" prvi puta surađuje s ansamblom od dvadestak glumaca te velikim autorskim timom respektabilnih umjetnika - Barbara Bourek (kostimografkinja), Igor Pauška (scenograf), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Damir Klemenić (suradnik za pokret), Dejan Gotić (digitalne projekcije).

Rezultat suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava.

Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuje ansambl predstave i Hrvoje Petek.

Igraju:
Eko: Matija Čigir
Vesna:Tena Jeić Gajski
Toki: Sanja Hrenar
Voki: Aleksandra Naumov
Krcko: Krunoslav Klabučar
Smeć: Hrvoje Barišić
Tar: Tvrtko Jurić
Mol: Jure Radnić
Eka: Karla Brbić
Picko: Tvrtko Jurić
Zmazi: Ana Včak, Vanda Vujanić Šušnjar, Toni Šestan, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić, Dragana Marković Roić
Vazi: Karla Brbić, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Dubravka Lelas, Nera Stipčević
Agenti: Jure Radnić, Luka Bulović

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju