Kada pričamo o pilingu obično je prvo na što pomislimo blagotvorni piling tijela ili lica, u kojem redovito uživaju vjerojatno sve žene. No nije ta beauty navika rezervirana samo za tijelo, a većina nas je vjerojatno zaboravila kako i naše tjeme s vremena na vrijeme treba ovakvu regeneraciju

I tjeme baš poput kože tijela, koja treba dodatnu 'pomoć' kako bi se očistila od prljavštine i odumrlih stanica, treba malo dodatne njege. Piling tjemena ne samo da će očistiti pore već može i stimulirati rast kose. A nakon ovog beauty tretmana trebali biste se osjećati svježe i čisto.

Zašto treba napraviti piling tjemena
1.Uklanja mrtve stanice
2. Može utjecati na smanjivanje prištića i akni
3. Čisti pore

Piling tjemena očistit će pore, otkloniti odumrle stanice i dati nevjerojatan osjećaj čistoće i svježine

Kako biste kožu tjemena očistili na prirodan način donosimo vam tri kućna recepta za savršen prirodan tretman. Većinu sastojaka vjerojatno već imate u svojim kuhinjskim ormarićima.

Piling za suhu kosu

30 ml maslinovog ulja
15 grama smeđeg šećera


Sastojke pomiješajte u zdjeli i nanesite na glavu lagano masirajući tjeme. Nakon nekoliko minuta masaže kosu isperite i operite kao što inače činite. S obzirom da ovaj recept sadržava maslinovo ulje idealan je za ljude koji imaju suho tjeme.

Piling protiv prhuti i za bolju cirkulaciju

30 ml šampona
15 grama palente
nekoliko kapi eteričnog ulja metvice
nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca


Sve sastojke jednostavno pomiješajte u zdjelu i utrljate u tjeme lagano ga masirajući. Kosu nakon postupka isperite i operite na uobičajen način. Recept s eteričnim uljima dobar je zbog učinka ulja mente koje stimulira cirkulaciju dok ulje čajevca pomaže smanjivanju prhuti.

Piling za masnu kosu

30 grama smeđeg šećera
1do 2 žlice regeneratora za kosu

Pomiješajte sastojke u zdjelu i tako pripremljeni piling utrljajte u tjeme. Iako je pravilo kako bismo regenerator trebali nanositi samo na vrhove s vremena na vrijeme možemo ga koristiti kao za piling. Ovaj recept dobar je ukoliko imate masnu kožu, a na odličan će način osvježiti tjeme i ukloniti odumrle stanice.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju