Jeste li znali da je orgazam lijek za naš organizam? Pomaže da se povežemo sa svojim tijelom, popravlja raspoloženje, smanjuje stres, poboljšava san i osnažuje ljubavne veze.

Međutim, za mnoge žene je pojam orgazma nepoznanica. Prema istraživanjima, 15 posto žena nikad ne doživi orgazam, a samo 18 posto žena može orgazam doživjeti penetracijom, odnosno bez pomoći ruku, usta ili igračaka.

Ginekolozi se slažu da je neuobičajeno doživjeti vaginalni orgazam. Ključ takvog orgazma je G točka, misteriozno mjesto na našem tijelu koje je potrebno pronaći kako bismo mogli doživjeti seks u njegovoj punoj definiciji.

G točku, odnosno, Grafenbergovu točku, javnosti je predstavila liječnica Baverly Whipple, nakon što je otkrila da pokreti duž unutarnje strane vagine proizvode fizičku reakciju kod žena. Daljnja istraživanja su potvrdila da je ovo mjesto ženske anatomije ključno za maksimalno uživanje u seksu.

G točka je zapravo dio klitoralne mreže. Klitoris, poznato mjesto na mapi našeg tijela, nije samo područje kojeg vidimo. Izbočina veličine graška je samo vrh klitorisa, a ovaj „organ za zadovoljstvo“, zapravo je puno veći. On se dijeli na dva korijena koji mogu biti dugački do 10 centimetara.

Žensko tijelo je uistinu velika zagonetka, a ovo su mitovi o G točki u koje trebamo prestati vjerovati kako bi poboljšali svoj seksualni život.

1. Masturbacija je jedini način na koji možemo pronaći G točku

Masturbacija je svakako najbolji i najsigurni način za učenje o anatomiji tijela, ali nije jedini. Nema brige o spolno prenosivim bolestima ili o tome što druga osoba misli. Solo igra je način na koji ćete najbrže pronaći ovo zagonetno mjesto, međutim, istraživanja pokazuju da puno žena više voli kada se partner posveti potrazi za G točkom, kaže seksualna psihologinja Liz Powell.

Dodaje da je ovo područje najlakše pronaći za vrijeme uzbuđenja, jer tada nabubri i postaje istaknutije.

2. Špricanje je isto što i mokrenje

Ovo je još jedan mit kojega treba razbiti. G točka, kažu stručnjaci, omogućuje žensku ejakulaciju. „Špricanje“ tijekom orgazma je za medicinsku zajednicu koja se bavi ovim pitanjem najveća kontroverza. Istraživanja sugeriraju da to nije mokraća, već tekućina iz Skeneovih žlijezda koja sadrži nešto mokraće.

Stručnjaci sugeriraju da žene trebaju o ovoj pojavi razmišljati kao o vrhuncu zadovoljstva, a ne kao o nečemu što stvara nelagodu.

3. Sve žene koje pronađu G točku imat će savršen orgazam

Kao što ne postoji univerzalni način kako pronaći G točku, ne postoji niti garancija da će pronalađenje G točke svim ženama donijeti zadovoljstvo. Neke žene pokušavaju pronaći G točku, ali na taj način ne doživljavaju neko pretjerano zadovoljstvo. Nemojte se bojati uzeti stvar u svoje ruke i pronaći ono što vam najviše odgovara.

Istraživanje tijela i seksualnih preferencija je najbolji način za osigurvanje sretnog, sigurnog i ugodnog seksualnog života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju