Nisu li krafne najljepši dio karnevalskog razdoblja u godini? To mekano, punjeno i debeljuškasto tijesto mnogima je najdraži desert u hladnim danima.

Galerija Krafne u Zagrebu Krafne u Zagrebu Krafne u Zagrebu +3 Meet Mia

Kako bismo pronašli najbolje krafne, zavirili smo u nekoliko poznatih zagrebačkih slastičarni i provjerili njihovu ponudu. Osim što su vrlo ukusne, krafne su ove godine ljepše nego ikada.

Ako ste planirali popiti kavu u ugodnom ambijentu i počastiti se krafnom o kojoj ćete dugo pričati, pročitajte sljedeće retke i pronađite primjerak koje će razveseliti vaše nepce i uljepšati profil na Instagramu.

1. Meet Mia 

U slastičarni Meet Mia i ove su godine pripremili krafne kojima mnogi tepaju da su najbolje u Zagrebu.

Krafne u Zagrebu Meet Mia (Foto: Privatna arhiva)

Tijesto je meko, podatno i glatko. Već se na prvi zalogaj osjeti da su njihove krafne domaće proizvodnje, a sastojci pomno birani. Punjenje je odlično – bogato, slatko i inovativno, a opet ne prelazi granice nekih standardnih okusa na koje smo naviknuli.

Meet Mia nudi krafne s džemom od marelice ili kremom od vanilije, s jabukama, kremom od vanilije i crumbleom, s kremom od čokolade i lješnjaka, s kremom od pistacije, s kremom od vanilije, malinama i domaćim marshmallowom od maline, te krafnu s cookies kremom i chocolate chip keksićima. Njihove krafne možete isprobati sve do kraja veljače. 

Krafne u Zagrebu Meet Mia (Foto: Privatna arhiva)

2. Orijent

Zagrebačka slastičarna Orijent poznata je po svojim tradicionalnim krafnama koje priprema prema staroj recepturi. Njezin recept star je 50 godina i uključuje limunovu koricu i rum, koji se odlično osjete u tako mekanom i ukusnom tijestu. 

Osim klasičnih krafni s punjenjem od marelice, od sljedećeg tjedna ekipa iz Orijenta u ponudu će ubaciti i premium okuse. Malina i pistacije te čokolada i slana karamela samo su neki od njih, a iz Orijenta kažu da nas uskoro čekaju i neka iznenađenja. 

Krafne u Zagrebu Orijent (Foto: Privatna arhiva)

3. Neka jedu kolače

Još jednom nezaobilazno mjesto, ako vam se jedu krafne, svakako je Neka jedu kolače, Ivane Čuljak, koji se smjestio u sklopu kafića A Most Unusual Garden.

Ondje su krafne već tradicionalno neodoljive, a ove su godine pripremili i neke nove okuse.

Osim klasičnih, kao što su nutella, slastičarska krema i orasi te domaći džem od šljiva, ove godine ćemo uživati i u tri nova okusa. Radi se o pistaciji, schwarzwaldu i honeycombu, inspiraciji iz megapolularne serije Squid Game. 

Ljudi najviše vole klasične krafne, punjene džemom od šljiva, a kao omiljene još ističu i krafne punjene pistacijama. Naše krafne potpuno su domaća proizvodnja, svaka kompomenta ručno je rađena - od tijesta do punjenja, rekla nam je Ivana. 

Krafne u Zagrebu Neka jedu kolače (Foto: Privatna arhiva)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju