Čim temperature narastu, počinjemo razmišljati o transformaciji zimske figure. Ovo je pravo vrijeme u godini kada trebamo poduzeti korake kako bismo se u kupaćim kostimima osjećali bolje i sigurnije.

Mnoge su prepreke između nas i ravnog trbuha o kakvom sanjamo. Nedostatak vremena, novca i motivacije su najčešći razlozi koji nas koče da napravimo prvi korak i okrenemo se zdravom načinu života. Recept je svima poznat – uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba.

Jeste li znali da postoje zdravi napitci koje možete napraviti u tren oka i tako ubrzati svoj put do ravnog trbuha?

Donosimo tri recepta za ukusne i niskokalorične napitke koji izvrsni za metabolizam, probavu i detoksikaciju tijela.

1. Napitak od limuna i đumbira

Topla voda, limun i đumbir su savršena detoks kombinacija. Limun je bogat vitaminima, čisti jetru i pozitivno djeluje na probavu, a zdrava probava je ključ zdravog mršavljenja. Đumbir je prirodni detoksikant i pomaže u pokretanju metabolizma.

Pomiješajte jednu čašu tople vode sa svježe cijeđenim sokom od jednog limuna i jednim centimetrom naribanog đumbira. Ovaj napitak je najbolje napraviti prije spavanja, a popiti ga ujutro.

2. Napitak od grejpa i ružmarina

Kombinacija grejpa i ružmarina je prava erupcija zdravlja. Vitamin C pomaže u detoksikaciji tijela i snižavanju kolesterola, a ružmarin čisti jetru, poboljšava probavu i povećava protok krvi.

Zakuhajte jednu šalicu vode s jednom čajnom žličicom svježih iglica ružmarina i jednom jušnom žlicom meda. Smanjite vatru i tako kuhajte 15 minuta. Procijedite mješavinu i ostavite da se ohladi. U hladnu tekućinu dodajte sok jednog grejpa.

3. Smoothie od borovnice i mrkve

Dva najbolja antioksidansa u jednom ukusnom smoothieu? Ova povrtno-voćna kombinacija će vam pomoći da brže dođete do odličnih rezultata, a još će vas dugo držati sitima. Za bolje rezultate koristite grčki jogurt ili nemasno mlijeko. Odličan izbor su kokosovo ili bademovo mlijeko. Slika nije dostupna Sok od tri namirnice koji smanjuje osjećaj gladi i potiče mršavljenje

U blender stavite jednu šalicu mlijeka ili jogurta, pola šalice smrznutih borovnica, jednu oguljenu mrkvu i dvije žlice zobenih pahuljica. Po želji možete dodati malo meda. Blendajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju