Čistom i urednom domu u kojem je sve na svome mjestu teži većina nas. Ponekad se toliko grčevito držimo za tu ideju da se zaboravimo zabaviti. Vrijeme je, dakle, za jednu pomalo revolucionarnu vijest - nered je zapravo nerijetko rezultat baš najljepših stvari u životu.

Pronašli smo tri svakodnevne situacije na koje ste sigurno gledali sa zadrškom, imajući u vidu samo “kaos” koji nakon njih ostaje. Jednom kada stavku nereda sasvim eliminirate iz te jednadžbe, vidjet ćete koliko je pred vama zapravo prilika za uživanje.

Kuhanje s djecom

Iako je jedna od prvih misli koje nam vjerojatno padnu na pamet pri spomenu uključivanja najmlađih u pripremu obroka nered koji će ostati iza toga, riječ je o zapravo jako zabavnoj i korisnoj aktivnosti. Prednosti su mnogostruke: osim što provodite kvalitetno vrijeme s djecom, pomažete im i u usvajanju praktičnih navika te potičete razvoj ljubavi prema gastronomiji. Oni na ovaj način mogu upoznati namirnice, pa možda mrkva i celer postanu najdraži „snack”. Uključivanje djece u svakodnevne aktivnosti odraslih razvija i njihovo samopouzdanje. Stoga, brige oko brašna na podu i šećera po radnoj plohi ostavite postrance i otkrijte super zabavne trenutke!



● Kućni ljubimci

Znanstveno je dokazano da kućni ljubimci pozitivno utječu na mentalno i fizičko zdravlje djece i odraslih, a ljubav koju vam oni mogu dati prava je i bezuvjetna. Samo ponosni vlasnici znaju da kućni ljubimci mogu neizmjerno obogatiti naše živote, ali i preokrenuti dom naglavačke. Održavanje doma čistim i urednim uz kućne ljubimce izazovan je zadatak, a kauč bez dlaka najmilijih čupavaca nerijetko predstavlja nemoguću misiju. Ali, znate i to da su tragovi prljavih capica na pločicama podsjetnik na dugu šetnju i dragocjeno vrijeme koje ste upravo proveli sa svojim čupavim prijateljima. I to je ono što se računa, zar ne?



● Lijena nedjelja

Svi je zaslužujemo. Nakon iscrpljujućeg tjedna, ima li što draže od odmorne, spore, ugodne nedjelje? Dopustite si malo fleksibilnosti - uživajte dulje u šalici kave ujutro, objedujte na miru, šećite prirodom (da, ni blato zapravo nije nikakav poseban problem), a večer završite filmom i kokicama. Sve ovo, naravno, možete raditi i bilo koji drugi dan, ne samo nedjeljom. Ako ste među onima koji kućanske poslove i druge obveze ostave baš za taj dan, mogla bi vas razveseliti vijest da ipak možete imati više vremena za stvari koje zaista volite raditi, a istovremeno imati i čist i uredan dom. Evo i kako!



Philipsov SpeedPro Max Aqua 3u1 bežični usisavač nered rješava za čas. S jednim punjenjem baterije možete usisati cijeli stan, a uz nastavak od 360 stupnjeva usisava prašinu u svim smjerovima. Osim usisavanja i vlažnog brisanja, ovaj Philipsov usisavač iznimno je praktičan i za ručno usisavanje. Perivi filter lako se održava, dok usisni nastavak s led svjetlom otkriva i skrivenu prašinu. Vlasnike dlakavih ljubimaca oduševit će i Turbo Pet usisni nastavak. Zbog sustava jačeg izbacivanja vode, SpeedPro Max Aqua usisavač prikladan je i za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Osim toga, siguran je za alergičare i uklanja do 99% čestica prašine, bakterija i alergena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju