Danas na make-up sceni dominiraju tri tehnike - konturiranje, baking i strobing, koje isticanjem prednosti izvlače ono najbolje iz vašeg lica.

 

KONTURIRANJE

Konturiranje lica temelji se na igri svjetla i sjene. Glavno je pravilo da korektorom ističemo određene dijelove lica, dok ih tamnijim puderom prikrivamo.

Što mi treba?
- tekući puder koji odgovara tonu i tipu kože
- kremasti, tekući ili suhi proizvod za konturiranje dvije do tri nijanse tamniji od boje tena
- dvije do tri nijanse svjetliji korektor
- rumenilo
- make up spužvica za blendanje
- kist za konturiranje

I što sad?

Nakon tekućeg pudera, nanesite proizvod za konturiranje ispod jagodičnih kostiju, uzduž rasta kose i sa svake strane nosa. Korektor nanesite ispod očiju, visoko na jagodice, ispod luka obrve, duž nosa i po sredini brade. Koristeći make up spužvicu utapkajte svijetli dio lica, a kistom za konturiranje lagano stopite tamnije nijanse. Za kraj na jagodice nanesite rumenilo.

STROBING

Ova tehnika šminkanja naziva se i "konturiranjem za lijene". Strobingom ističemo dobre točke lica bez previše make upa, koristeći se samo dobrim highlighterom.

Što mi treba?
- highlighter - za tople nijanse tena namijenjen je onaj u žutim i zlatnim nijansama, dok hladni tonovi tena zahtijevaju roskaste i srebrne nijanse
- laganiji tekući puder mat finiša
- po potrebi mekani široki kistić

I što sad?

Highlighter možete jednostavno utapkati prstima, a po potrebi blendati mekanim širokim kistićem. Nanesite ga na vrh jagodica, po sredini čela, ispod obrva, duž kosti nosa, po sredini brade, u unutarnji kut oka, a možete ga staviti i uz rub gornje usne. Dobar trik za još izraženiji izgled je da pomiješate puder ili highlighter s malo hidratantne kreme.

BAKING

Baking je tehnika šminkanja koja zahtijeva malo više vremena za izvođenje jer se zasniva na tome da se pusti proizvode da se stope s kožom prije nego što se ukloni višak. Ova tehnika daje tenu svježiji izgled koji je postojan, konture lica su izražajnije, a oči istaknutije.

Što mi treba?
- tekući puder
- transparentni (bijeli) puder u prahu
- gusti, kremasti, visoko koncentriran korektor
- trokutasta spužvica
- meki, široki kist za puder u prahu

I što sad?

Nakon nanošenja tekućeg pudera nanesite korektor na one dijelove lica koje želite istaknuti: ispod očiju, na jagodice, na donji dio obraza prema čeljusnoj kosti i ispod luka obrve. Ostavite korektor da se zagrije na koži, a zatim nanesite novi sloj. Nakon toga nanesite debeli sloj transparentnog pudera. Ostavite ga na licu bar 10 minuta, a zatim širokim, mekim kistom uklonite višak pudera.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju