Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moda & ljepota

Tri tehnike kojima ćete unijeti revoluciju u svoju rutinu šminkanja

12-04-2017 Piše Sponzorirani članak
komentari

Danas na make-up sceni dominiraju tri tehnike - konturiranje, baking i strobing, koje isticanjem prednosti izvlače ono najbolje iz vašeg lica.

 

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

KONTURIRANJE

Konturiranje lica temelji se na igri svjetla i sjene. Glavno je pravilo da korektorom ističemo određene dijelove lica, dok ih tamnijim puderom prikrivamo.

Što mi treba?
- tekući puder koji odgovara tonu i tipu kože
- kremasti, tekući ili suhi proizvod za konturiranje dvije do tri nijanse tamniji od boje tena
- dvije do tri nijanse svjetliji korektor
- rumenilo
- make up spužvica za blendanje
- kist za konturiranje

I što sad?

Nakon tekućeg pudera, nanesite proizvod za konturiranje ispod jagodičnih kostiju, uzduž rasta kose i sa svake strane nosa. Korektor nanesite ispod očiju, visoko na jagodice, ispod luka obrve, duž nosa i po sredini brade. Koristeći make up spužvicu utapkajte svijetli dio lica, a kistom za konturiranje lagano stopite tamnije nijanse. Za kraj na jagodice nanesite rumenilo.

STROBING

Ova tehnika šminkanja naziva se i "konturiranjem za lijene". Strobingom ističemo dobre točke lica bez previše make upa, koristeći se samo dobrim highlighterom.

Što mi treba?
- highlighter - za tople nijanse tena namijenjen je onaj u žutim i zlatnim nijansama, dok hladni tonovi tena zahtijevaju roskaste i srebrne nijanse
- laganiji tekući puder mat finiša
- po potrebi mekani široki kistić

I što sad?

Highlighter možete jednostavno utapkati prstima, a po potrebi blendati mekanim širokim kistićem. Nanesite ga na vrh jagodica, po sredini čela, ispod obrva, duž kosti nosa, po sredini brade, u unutarnji kut oka, a možete ga staviti i uz rub gornje usne. Dobar trik za još izraženiji izgled je da pomiješate puder ili highlighter s malo hidratantne kreme.

BAKING

Baking je tehnika šminkanja koja zahtijeva malo više vremena za izvođenje jer se zasniva na tome da se pusti proizvode da se stope s kožom prije nego što se ukloni višak. Ova tehnika daje tenu svježiji izgled koji je postojan, konture lica su izražajnije, a oči istaknutije.

Što mi treba?
- tekući puder
- transparentni (bijeli) puder u prahu
- gusti, kremasti, visoko koncentriran korektor
- trokutasta spužvica
- meki, široki kist za puder u prahu

I što sad?

Nakon nanošenja tekućeg pudera nanesite korektor na one dijelove lica koje želite istaknuti: ispod očiju, na jagodice, na donji dio obraza prema čeljusnoj kosti i ispod luka obrve. Ostavite korektor da se zagrije na koži, a zatim nanesite novi sloj. Nakon toga nanesite debeli sloj transparentnog pudera. Ostavite ga na licu bar 10 minuta, a zatim širokim, mekim kistom uklonite višak pudera.

 

Pročitaj još
Pročitaj još