Pariški chic i zavodljivi pogled uz samo jednu crtu na našem kapku može postići samo tuš za oči koji uz crveni ruž čini nenadmašnu kombinaciju za večernje izlaske ili kada se želimo srediti u svega nekoliko minuta. Ipak, iako se čini tako jednostavno, često na tu crtu tušem potrošimo puno vremena, vatica i vatenih štapića ne bi li bila ravna i baš onakva kakvu želimo. Uz pomoć ova tri trika, koja najbolje možete vidjeti u našem kratkom videu, i pokoji savjet dm beauty savjetnice Katarine Dalić vjerujemo da nanošenje tuša neće više biti bauk.

Galerija Trikovi za nanošenje tuša L\'Oréal tuš za oči Cat Black Eye L\'Oréal tuš za oči Cat Black Eye +1 Trikovi za nanošenje tuša

Kakav tuš odabrati?

Prije negoli se upustimo u avanturu crtanja ove tanke linije između zavodljivog pogleda i grbave mrlje na našem kapku, bitno je odabrati tuš kojim možemo lako baratati.

''Tip tuša se zapravo odabire po tome što je kojoj ženi jednostavnije. Svaki se može nanijeti potpuno jednako lijepo, bio on u olovci, tekući, u kremi. Važno je samo da žena zna koji joj tip tuša najbolje odgovara za korištenje'', kaže Katarina, no ako još niste isprobali sve tuševe u ponudi savjetuje sljedeće.

''Za početnike bih savjetovala što mekaniji tuš zato što je s tvrdim jako teško formirati ravnu liniju onome tko još nije stručan u tome. Dakle, što nježniji tuš kojim se lako nanosi tanka, jasna linija'', dodaje dm savjetnica Katarina Dalić.

Tri nepogrešiva trika

1. tušem pratite donju liniju oka i odredite najvišu točku
2. označite sredinu i unutarnji kut oka točkicom tuša
3. povežite zadane točke na oku

Tuševi u boji

Proljetni trendovi donijeli su tuševe u boji na police dekorativne kozmetike, a nove mjere potaknule su nas da više pažnje obratimo naglašavanju očiju. Sada je vrijeme za kreativno izražavanje na našim kapcima, no i za to Katarina Dalić nudi svoj savjet.

''Moj je savjet taj da tuš u boji koriste žene koje su svjetlije, sa svjetlijom kosom, tenom i očima, dok bi žene s tamnom kosom trebale koristiti tuš u crnoj ili eventualno smeđoj boji. Trik za nanošenje tuša u boji potpuno je jednak kao i za nanošenje crnog tuša'', dodaje Katarina.

Nanošenje savršene linije na kapku stvar je prakse, a s ova tri trika uz puno manje prakse doći ćete do savršenstva i otmjenog zavodljivog pogleda.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju