Obojena kosa nakon nekoliko pranja gubi svoj sjaj i intezitet. Do toga posebice dolazi ako se pretjerano izlažemo suncu, kosu (pre)često ravnamo “peglom” ili je stiliziramo uz pomoć sušila. Srećom, na tržištu se nalaze različiti proizvodi koji pomažu ublažiti te štetne posljedice na vlasi.

U Hrvatskoj su trenutačno iznimno popularni Davines Alchemic šamponi i regeneratori za kosu koji dolaze u bojama tobacco (duhan), silver (srebrna), red (crvena), pink (ružičasta) i copper (bakrena). Prve četiri nijanse idealne su za osobe sa svijetlom ili sijedom kosom, dok potonju nijansu uspješno mogu aplicirati i brinete.

Kod mene je najtraženija boja silver jer odlično uklanja žute tonove iz izblajhane kose, a približila joj se i pink nijansa, koja je topla i zabavna, kaže nam Nikolina Perković iz frizerskog studija "Nikas" iz Zagreba.

Ne samo da ovi proizvodi produžuju intenzitet i sjaj obojene kose već i nude mogućnost kratkotrajne promjene boje.

Michelle Williams - gusti pixie Lažni volumen: Sedam frizura koje sjajno pristaju ženama s tankom kosom

Boja traje tri pranja, ističe frizerka. Baš je zato odlična ideja kada želimo promijeniti frizuru na jedan vikend ili za neko posebno događanje. Šampon ili regenerator Davines Alchemic može se nanijeti na cijelu kosu – ili samo na dijelove poput nekoliko pramenova ili šiški. Davines Alchemic U Hrvatskoj su najpopularniji Davines Alchemic šamponi i regeneratori u boji Silver (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Povrh svega, riječ je o proizvodima temeljenima na prirodnim sastojcima bez silkona, parabena i suflata.

Alchemic šamponi u boji obogaćeni su mliječnim proteinima i vitaminima B kompleksa koji kosi daje dubinsku hidrataciju, čine je mekšom i svilenkastijom. Baš zato idealni su za ljeto jer štite od štetnih utjecaja sunca, ali i isušivanja nakon kupanja u moru ili bazenu, dodaje Nikolina Perković.

Ovi profesionalni proizvodi za njegu kose mogu se u Hrvatskoj pronaći samo u određenim frizerskim salonima koji rade s brendom Davines. Dakako, regeneratori i šamponi u boji mogu se kupiti i na internetu, gdje su dostupne i dvije dodatne nijanse: smeđa i zlatna, koje trenutno nema u Hrvatskoj.

Kutija šampona od 280 mililitara prodaje se po cijeni od 120 kuna, a regenerator od 250 mililitara stoji 165 kuna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju