Najučinkovitija zaštita protiv komaraca na otvorenom prostoru su sprejevi za tijelo. Iako su ovakvi proizvodi testirani i sigurni za zdravlje, mnogi zaziru od njihovog korištenja. No postoji trik sa sprejem koji će vas maksimalno zaštititi od komaraca, a nećete ga morati nanijeti na kožu

Iako su sprejevi za tijelo protiv komaraca korisni tijekom ljetnih mjeseci, mnogi zaziru od njegovog korištenja, što zbog njegovog intenzivnog mirisa, a što od straha da sredstvo ne čini dobro našem tijelu i koži.

Umjesto da sredstvo protiv dosadnih komaraca pošpricate po koži, učinite to po odjeći

Iako su ovakvi proizvodi testirani i sigurni za upotrebu, želite li biti bezbrižni postoji način da ih iskoristite, a da ih uopće ne morate nanijeti na kožu.

Riječ je o triku koji ima sličan učinak kao i flasteri za odjeći protiv komaraca koji su znatno skuplji, a zbog male površine često nisu dovoljno učinkoviti.

TRIK SA SPREJEM PROTIV KOMARACA
Umjesto da repelent protiv dosadnih komaraca pošpricate po koži, učinite to po odjeći. Udaljite sprej barem pola metra od majice, hlača ili haljine te je temeljito pošpricajte.

Sredstvo protiv komaraca nije masno te neće izazvati mrlje na odjeći a imati će jednak utjecaj na dosadne komarce kao i kada biste ga nanijeli na tijelo. Isto tako, na ovaj način znojenje neće umanjiti njegov učinak.

Želite li se pak od uboda dosadnih krvopija zaštititi na prirodan način, upotrijebite moć prirode i iskoristite sredstva protiv komaraca koja se skrivaju u vašoj kuhinji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju