Elizabeta II mora voditi brojne razgovore na društvenim događanjima. Nerijetko se ti razgovori oduže i kraljici postanu dosadni i tada se posluži odličnim trikom

Poznata vam je situacija kada vas netko uvuče u naporan i dosadan razgovor i ne znate kako da se izvučete iz njega? E pa takvi problemi muče i britansku kraljicu Elizabetu II kada pohodi društvena događanja na kojima mora razgovarati s nemalim brojem ljudi.

U opisu dužnosti kraljice Elizabete II je i vođenje brojnih razgovora s uzvanicima na društvenim događanjima. Nerijetko se ti razgovori oduže i kraljici postanu dosadni

No, mudra kraljica ima odličan način na koji signalizira svojem osoblju da je mora spasiti od napornog razgovora i kako da je izvuče iz nezgodnih društvenih situacija te pritom koristi suptilne znakove.

1. Kada kraljica Elizabeta svojem osoblju želi signalizirati da je izvuku iz nekog razgovora, prvo što napravi je da jednostavno prebaci torbicu iz jedne ruke u drugu. Ovaj signal dovoljno je suptilan da ga drugi jedva primijete, ali njeni zaposlenici znaju da to znači da moraju doći i prekinuti razgovor. Pročitajte i zašto su kraljici Elizabeti II branili da se uda za princa Philipa.

2. Ukoliko zamjena torbice prođe nezapaženo, kraljica će se poslužiti idućim trikom: okretanjem prstena na svojoj ruci. Kada vide ovu gestu, kraljevski pomoćnici znaju da moraju čim prije intervenirati, prekinuti razgovor i reći kraljici da je želi upoznati arhiepiskop od Canterburyja.

3. Ukoliko osoblje ne zamijeti niti jedan od prva dva signala, kraljica poseže za zadnjim trikom: spušta torbica na pod čime poručuje "Izvucite me odavde odmah!"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju