Ako vam je dosadilo da muškarci dominiraju razgovorima u vašoj poslovnoj sredini, možete se poslužiti taktikom žena iz kabineta američkog predsjednika Baracka Obame


Tijekom prvog mandata američkog predsjednika Baracka Obame žene su bile zapostavljena manjina u kabinetu koja se morala boriti svim snagama kako bi prisustvovale važnim sastancima, ili bile saslušane od svojih nadređenih kolega.

Ženske zaposlenice Baracka Obame razvile su strategiju po imenu pojačanje koja prisiljava muškarce da prepoznaju njihov doprinos i spriječe mogućnost da im kradu ideje.

U nedavnoj studiji novina The Washington Post otkriveno je da su ženske zaposlenice zato razvile strategiju po imenu pojačanje. Svaki put kad bi žena iznijela važno mišljenje ili ponudila dobro rješenje, druga žena bi to ponovila, i naglasila tko je njezin autor.

Na taj način prisilile su muškarce na sastanku da prepoznaju ženski doprinos, i spriječile mogućnost da muškarci preuzmu tu ideju kao svoju.

The Washington Post naglašava da je vrlo važno biti na sastancima i u istoj sobi s predsjednikom, jer se na taj način gradi ime i moć u svijetu politike. S vremenom je taktika pojačanje upalila, a žene su postale sve važniji dio tima američkog predsjednika.

Neke studije su pokazale da muškarci dominiraju poslovnim razgovorima te obuhvaćaju čak 75 posto takvih razgovora. Isto tako, vjerojatnije je da će prekinuti ženu tijekom njenog izlaganja da joj objasne kako bi trebale razmišljati. Upravo zato taktika Obaminih žena može se iskoristiti u bilo kojem poslovnom okruženju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju