Prva verzija ovoga teksta glasila je "Trik s čašom vode koji će očistiti dom od negativne energije", no ona je nakon upozorenja stranice Raskrinkavanje.ba promijenjena.

*Uklonjen je i sadržaj samog članka. U originalnom članku stajalo je kako se negativna energija u domu može detektirati uz pomoć jednostavnog trika za koji vam treba čaša vode, morska sol i alkoholni ocat.

Nakon što se sastojci pomiješaju i ostave da odstoje 24 sata izgled čaše trebao je ukazati ima li u toj prostoriji negativne energije. Tvrdnja da mješavina octa, morske soli i vode može otkriti negativnu energiju u domu je znanstveno neutemeljena i zbog toga je uklonjena iz originalnog teksta.

Nadalje, energija ima brojne oblike, no svi se mogu svesti na dvije kategorije: potencijalna energija i kinetička energija. Nijedan oblik energije ne može biti negativan.

„Negativna“ ili „loša energija“ dio je pseudoznanstvenog vokabulara u kojem se ovaj termin često zloupotrebljava kako bi tvrdnje o ljekovitim moćima takozvanih iscjelitelja, mjesta ili predmeta zvučale uvjerljivo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju