Koliko vam se puta dogodilo da ste upoznali osobu i istog trena zaboravili njeno ime? Želite li izbjeći ovakvu neugodnu situaciju, savladajte ovaj jednostavan trik za koji vam treba svega 5 sekundi i vrlo malo truda

ećina od nas često zaboravljaju svakodnevne sitnice i to nas ponekad može dovesti u neugodnu situaciju. Jedna od takvih situacija je zaboravljanje imena osobe koju smo tek upoznali, a s kojom ćemo sigurno imati daljnji kontakt.

No, zahvaljujući našem velikom skladištu smještenom u glavi i jednoj najlakšoj tehnici pamćenja, osobna imena mogu zauvijek ostati spremljena u vašoj memoriji.

Naime, Šveđanin Mattias Ribbing je trostruki svjetski prvak u Pamćenju i jedan od 122 ljudi na cijelom svijetu ovjenčanih titulom Grand Master of Memory (velikog stručnjaka za memoriju).

Upravo ovaj veliki um s javnosti je odlučio podijeliti najjednostavniji način pamćenja imena koji se, uz redovitu upotrebu, može istrenirati do savršenstva. Kako tumači Mattias, ključ svega je da istrenirate mozak da razmišlja u slikama.

- Kada pružite osobi s kojom se upoznajete ruku te kada ona izgovori svoje ime, istog trenutka pokušajte povezati ime sa slikom nečega što vas podsjeća na tu riječ. (npr. suzana = suza u oku ili kapljica vode, Ivan - ivančica ili cvijet…)

- Kada pogledate osobu koju ste upoznali, mozak će refleksno povezati 3 stvari u jednu (lice osobe, predmet i ime) i tako stvoriti zajedničku memoriju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju