Nedostatak kvadrata problem je s kojim se mnogi bore. Kako u malom prostoru stvoriti još koji kvadrat? Uz pomoć malih trikova. Namještaj sa skrivenim prostorom za skladištenje, zidne police i veliko zrcalo samo su neki od trikova s kojima možete vizualno povećati mali stan.

Galerija Kako povećati mali stan? - 4 Kako povećati mali stan? - 2 Kako povećati mali stan? - 3 +1 Police smanjuju nered u stanu

1. Namještaj sa skrivenim prostorom za skladištenje
U malom stanu uvijek manjka dodatnog prostora za odlaganje važnih sitnica. Baš zato kupujte namještaj koji će vam osigurati taj dodatni prostor. Na raspolaganju su vam kreveti s ugrađenim ladicama za spremanje potrepština ili pak povišeni krevet ispod kojeg možete staviti kofere sa stvarima koje trebate, ali ih trenutačno ne koristite.

Umjesto klasičnih stolica u kuhinju/blagovaonicu stavite klupu koja ima prostor za odlaganje stvari, a umjesto stolića u dnevnoj sobi upotrijebite atraktivnu košaru s poklopcem. Najvažnije je da vam stan ne izgleda pretrpano jer će previše izloženih predmeta dodatno smanjiti već mali prostor.

Mali stan od 31 metara kvadratnih Malen, funkcionalan i baš lijep: Stan od 31 m2 koji izgleda kao iz kataloga

2. Namještaj ispod kojeg možete sakriti stvari
Mali stan može izgledati veći ako se služite komadima namještaja ispod kojih možete sakriti određene stvari. Primjerice, uredite blagovaonicu stolicama bez naslona koje možete staviti ispod stola kada ih ne koristite. U obzir dolaze i stolice na rasklapanje koje možete odložiti u ormar ili neki skriveni kutak kada ih ne trebate.

Kako povećati mali stan? - 2 Svijetli zidovi i namještaj će vizualno povećati prostor (Foto: Living4media)

3. Nabavite zidne police
Zidne police odličan su način da iskoristite prostor koji bi inače zjapio prazan. One se najčešće koriste za izlaganje određenih knjiga, uspomena i detalja, ali mogu poslužiti i kao dodatni prostor za skladištenje. Nabavite atraktivne kutije i u njih poslažite stvari koje ne želite da budu vidljive, ali koje ne možete baciti, kao što su punjači za mobitele, kablovi od računala i slično.

4. Birajte svjetlije boje
Manji stan izgledat će vizualno veće ako odaberete namještaj ili zidove u svijetlim bojama. S druge strane, tamni će dekor imati suprotan učinak.

5. Veliko zrcalo je zakon
Stan možete vizualno povećati i ako jedan zid doma prekrijete zrcalom ili nabavite predimenzionirano ogledalo te ga postavite u neki dio doma. Zbog refleksije zrcala učinit će vam se kao da imate dvostruko veći stan. Mali stan bit će ugodniji za život i ako ga ispunite atraktivnim detaljima poput biljaka lončanica, ukrasnim jastucima različitih tekstura, tepihom od prirodnih materijala i u svjetlijim bojama te sličnim detaljima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju