Uređenje malog stana izazov je u kojem vlasnici nekretnine često moraju uskladiti premalo kvadrata i previše želja i izvući na površinu svoju kreativnu stranu.

Galerija Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Ovaj stan dokaz je da se i u samo 31 m2 može puno toga postići

Iako se misija na trenutke može učiniti nemogućom, maleni stanovi mogu se itekako zanimljivo urediti. No da bi svaki centimetar dobio svoju svrhu i zablistao u punom sjaju, potrebni su strpljenje, snalažljivost, kreativnost i, barem ponekad, spremnost na kompromise.

Ako vas uskoro čeka uređivanje malog stana, nije loše potražiti inspiraciju kod onih koji su misiju već uspješno obavili. Među njima je Finkinja koja stoji iza profila 31_m2 na Instagramu.

Točno 31 kvadratni metar ima maleni stan u kojem živi sa suprugom i djetetom, a koji je dokaz da uz želju, volju i dozu kreativnosti svaki kutak jednog takvog prostora može oduševiti svojim izgledom.

Svojem stančiću posvetila je profil na Instagramu i redovito se trudi pronaći neki novi kut iz kojeg bi fotografirala svoje u potpunosti iskorištene kvadrate.

Na njemu ćete pronaći dokaz da mali prostor ne trebaju biti samo zidovi, funkcionalnost i osnovni komadi namještaja. Ima tu mjesta za cijeli niz dekoracija, detalja, biljaka.

Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih (Foto: Instagram@31_m2)

A evo i još nekoliko savjeta za uređenje malog stana:

  1. Pomoću zrcala prostor učinite prividno većim - strateški postavljena zrcala mogu učiniti da se prostor čini većim. Stvaraju iluziju dubine, reflektiraju svjetlost i čine prostor svjetlijim i otvorenijim.
  2. Učinite prostor prividno višim pomoću zastora - zastori pomažu prostoru da izgleda viši nego što je. Kada vješate zavjese, šipke montirajte što bliže stropu jer će tako privlačiti poglede prema gore i učiniti da prozori izgledaju veći.
  3. Pažljivo birajte namještaj - posebno pazite na veličinu namještaja i ne kupujte komade prevelike za prostor koji imate. Neka namještaj veličinom odgovara veličini sobe, koju prije kupnje obavezno izmjerite.
  4. Koristite boje za razlikovanje područja - u malenim stanovima čest je otvoreni koncept, što može otežati identificiranje mjesta gdje jedan prostor završava, a drugi počinje. U tome vam mogu pomoći različite boje na zidovima.
  5. Birajte namještaj koji može imati više namjena - iako ne morate sve bazirati na funkcionalnosti, kada je svaki centimetar važan, nije loše kupiti komade koji mogu imati više od jedne svrhe. Primjerice, stol sa skrivenim prostorom za pohranu sigurno će vam dobro doći.

Mali stan od 31 metara kvadratnih Ovaj stan dokaz je da se i u samo 31 m2 može puno toga postići (Foto: Instagram@31_m2)

Zavirite u stan od 27 kvadrata u kojemu prostor ne može biti bolje iskorišten Stan od 27 kvadrata iz Beograda Stan od 27 kvadrata iz Beograda Stan od 27 kvadrata iz Beograda +8 Stan od 27 kvadrata iz Beograda Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju