Dijeljenje doma i radnog prostora s partnerom može biti izazovno, posebice ako obavljate u potpunosti drugačije poslove i to radite na posve drugačije načine. Kako biste svoj poslovni život lakše uskladili s partnerovim, morat ćete raditi kompromise jer se čini kako će mnogi ovakav oblik poslovanja zadržati još neko vrijeme.

Galerija Logitech Silent miš M220 Logitech Silent miš M220 Rad s partnerom često može biti izazovan +5 Rad s partnerom često može biti izazovan

Jasno odredite radno vrijeme

Zlatno pravilo rada od kuće sa svojim partnerom jest da odvojite poslovno od privatnog. Iako je to ponekad lakše reći nego učiniti, važno je jasno odrediti radne sate i toga se držati. Ne samo da biste se trebali držati rasporeda, već biste svako jutro trebali reći partneru kako će vaš dan danas izgledati. Podsjetite ga na važan sastanak koji ćete imati taj dan i zbog kojeg vas neće smjeti ometati jer će mir i tišina u tom trenutku biti od presudne važnosti.

Odvojite radni prostor 

Iako rad u istoj prostoriji, jedno preko puta drugoga, može na prvu izgledati romantično, to nije funkcionalno. Kako vjerojatno ne radite isti posao, vaši će se poslovi i radni zadaci preklapati i to će izazvati nepotrebnu nervozu. Zato ako živite u domu koji ima više soba, najbolje bi bilo odvojiti radni prostor od svog partnera kako bi svatko imao svoj mir u obavljanju posla. Prilikom odabira prostorije izbjegavajte kuhinju jer ona treba služiti kao mjesto za odmor i opuštanje. Ipak, mnogi nisu te sreće te su svoj radni kutak prisiljeni dijeliti s partnerom. U tom slučaju najbolje bi bilo koristiti slušalice i obratiti pažnju na buku koju stvarate kako ne biste ometali rad svoga partnera. Tu itekako može pomoći i tiha računalna periferija poput Logitechova miša Silent M220, koji će omogućiti da rad udvoje bude ugodniji i najvažnije tiši. Budite obzirni jedno prema drugome i poštujte tuđi posao.

Ako je moguće, odvojite radni prostor od partnera Ako je moguće, odvojite radni prostor od partnera Foto: Nova Studio

Miš Logitech wireless Silent M220

Miš Logitech M220 smanjuje zvuk kliktanja miša za 90 % u odnosu na klasične miševe. Njegov oblik i konture dobro prianjaju uz dlan, a zbog svoje kompaktne veličine lako je prenosiv, tako da ćete ga bez problema moći ponijeti sa svojim laptopom u koju god prostoriju u kojoj ste odlučili obavljati posao. Navigiranje je također lakše zbog preciznije kontrole kursora. Optički senzor omogućuje korištenje miša na različitim površinama, stoga se više nećete morati brinuti hoćete li slučajno nešto pogrešno kliknuti. Osim što je tih i ugodan, dolazi u različitim bojama, između ostalog i pastelno ružičastoj, zbog čega će radno mjesto odmah izgledati veselije i modernije. Uz Logitechov miš Silent dat ćete svoj doprinos u stvaranju ugodnije i tiše okoline, u kojoj će svaki posao biti lakše obaviti.

Logitech Silent miš M220 Logitech Silent miš M220 Foto: Nova Studio

Nemojte se međusobno ometati

Rad od doma u odnosu na rad u uredu itekako može utjecati na vašu produktivnost, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. No čak i kada ste u uredu, ne posvetite baš svaki svoj trenutak poslu, već komunicirate s kolegama, odlazite na sastanke i uzimate kratke pauze, stoga budite obzirni prema svom partneru ako na nekoliko minuta jednostavno prestane misliti na posao i počne s vama razgovarati. Vi ste sada kolege, zato se radije naviknite na pitanja poput „Imaš li minutu?“, umjesto da jednostavno uđete u njegov ili njezin radni prostor i počnete razgovarati o nekoj zanimljivosti koju ste upravo pročitali na Facebooku. Prednost kada radite s partnerom jest u tome da se ne morate brinuti o tome hoćete li nekoga povrijediti ako mu jednostavno kažete da se time trenutačno ne možete baviti jer imate posao koji se mora napraviti.

Rad s partnerom često može biti izazovan Rad s partnerom često može biti izazovan Foto: Nova Studio

Uzimajte pauze za odmor zajedno

Ne morate se nužno u potpunosti izolirati jedno od drugoga. Preokrenite rad od doma u svoju korist i iskoristite vrijeme skupa koje inače ne biste mogli. Mnogi parovi koji rade kod kuće ručaju skupa. Tada mogu razgovarati o temama koje nisu vezane uz posao i prodiskutirati o novostima koje su usput saznali. S obzirom na to da rad od doma podrazumijeva još više sati provedenih u sjedećem položaju negoli onaj u uredu, uzmite si desetominutne pauze i prošetajte se skupa po dvorištu ili kvartu kako biste udahnuli svjež zrak i protegnuli noge.
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Logitech po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju