U subotu, 30. rujna na rasporedu je humanitarna utrka roditelja i djece koju organizira dječji vrtić Zvrk sa startom na đakovačkom Strossmayerovu trgu

Obiteljska utrka humanitarnog karaktera pod nazivom Trkom za zvrkom održava se treću godinu zaredom, a cilj joj je potaknuti aktivna obiteljska druženja na otvorenom.

U dječjem vrtiću Zvrk žele biti aktivno uključeni u probleme u njihovu gradu te pomažući drugima razvijati empatiju kod djece

Organizira ju privatni dječji vrtić Zvrk iz Đakova, a cijela priča ima i humanitarni karakter.

Sredstva od prodaje startnih brojeva svake godine daruju se manje sretnim đakovačkim mališanima. Prošle i pretprošle godine to su bili teško bolesni dječak i djevojčica stradala u prometnoj nesreći.

Od samo pet kuna kolika je cijena startnine, u sklopu utke Trkom za zvrkom 2015. prikupljeno je 6.000 kuna, a prošle čak 7.500 kuna, što pokazuje i sve veći interes lokalne zajednice za ovakvom vrstom događanja.

Kao ustanova koja već 14 godina odgaja i priprema djecu za život, u dječjem vrtiću Zvrk žele biti aktivno uključeni u probleme u njihovu gradu te pomažući drugima razvijati empatiju kod djece.

Utrka je zamišljena kao događaj na kojem aktivno sudjeluje cijela obitelj. Do sada se ovoj sporsko - humanitarnoj manifestaciji odazvalo preko 200 ljudi, a ove se godine očekuje još veći interes te je ideja da se utrka nastavi tradicionalno održavati svakoga rujna.

Početak ovog obiteljskog mini maratona je u 11 sati na Strossmayerovu trgu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju