Stavka u kojoj tijekom trudnoće dolazi do promjena je i garderoba. U nekom trenutku traperice postanu tijesne, kao i košulje, bluze, haljine... Problem je to koji posebno pogodi žene koje inače vole uže odjevne komade.

U svakom slučaju, trudnoća je period u životu tijekom kojeg garderobu treba obnoviti ili barem nadograditi. Ako se pita modne znalce, kada je riječ o trudničkoj garderobi, postoji jedno jednostavno pravilo - kupujte komade koje ćete moći nositi i nakon trudnoće.

Slika nije dostupna Deset dokaza da uska haljina ističe svu ljepotu trudničkog tijela

Imajte na umu i da, unatoč onome što nam se prezentira na društvenim mrežama, tijelo se nakon poroda ne vraća na staro stanje u roku od dva dana. To znači da ćete stvari kupljenje u trudnoći nositi i kasnije, a ako budete birali pametno, nosit ćete ih čak i kada se vratite na svoje stare mjere.

U pametnoj kupnji mogu vam pomoći savjeti žena koje su već bile u ovoj situaciji. U nastavku smo izdvojili deset komada čiju kupnju trudnice, prema riječima iskusnih, nikad ne požale.

1. Pletena haljina

Pletene haljine, posebno one koje prate liniju tijela, lijepo ističu trudnički trbuščić, a dobro je to što ih ne morate nužno kupovati na odjelu za trudnice i bit će nosive i kasnije.

2. Lepršava haljina

Lepršava cvjetna haljina koja ne prati liniju tijela omiljeni je izbor mnogih trudnica. Ako je vaša trudnoća u tijeku, trgovine imaju široku ponudu haljina s cvjetnim uzorkom, koji je idealan za proljetne mjesece.

3.  Midi/maksi suknja

Dobra midi suknja još je jedan komad čiju kupnju trudnice nikad ne požale. Za trbuh koji raste odaberite model s elastičnim stukom. Osim u trudnoći, midi suknja bit će nosiva i u fazi dojenja, a i kasnije.

4. Udobne sandale

Trbuh raste, a s njim postaje sve teže hodati. U tom slučaju od velike pomoći je udobar par obuće. To ne moraju nužno biti sandale, nego bili što po vašem guštu što će vam olakšati hodanje.

5. Hlače s elastičnim strukom

Hlače su nezaobilazan dio svake garderobe, a u trudnoći su poželjne one s elastičnim strukom. Razlog je opet, naravno, trbuh koji raste. Bit će nosive i nakon trudnoće.

6. Sako oversize kroja

Popularnost sakoa traje već duže vrijeme, a u modi su, između ostalog, i oversize modeli koji se savršeno uklapaju i u trudničku priču.

7. Oversize košulja

I oversize košulje jedan su od komada koji ne izazi iz trenda. Tijekom trudnoće bit će vam udobne zbog trbuščića, a nakon trudnoće bit će samo još jedan nosiv i moderan komad u vašem ormaru.

8. Traperice za trudnice

Rijetki su oni koji ne vole traperice, a u jednom trenutku trudnoće, kada gumica ne bude dovoljna da zakopčate stare traperice, vjerojatno ćete si priuštiti jedan par traperica namijenjenih posebno za trudnice.

9. Kardigan

Udoban široki kardigan definitivno je komad koji će vam dobro doći u trudnoći, a onda i nakon nje. Bit će nosiv tijekom dojenja, a i kasnije.

10. Tajice

U trudnoći je često najvažnija udobnost, a tajice su itekako komad koji vam tu udobnost može osigurati. Do udobnosti će vam biti stalo i kad vaša beba dođe na svijet i dok bude odrastala. U svakom slučaju, tajice su komad čiju kupnju nećete požaliti u trudnoći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju