Ako ste sigurni da ste pronašli nijansu boje za kosu s kojom ste zadovoljni, ne morate juriti kod frizera kako bi obojili kosu, već to možete učiniti sami, kod kuće. Donosimo kratki vodič za dugu kosu uz koji ćete u samo 4 koraka lako savladati tehniku bojanja poput profesionalca

1. Kosa mora biti suha, ali nikako friško oprana. Imate li kovrčavu kosu ili je pak zamršena 'izvucite' je na četku i sušilo te dobro raščešljajte kako bi lakše i ravnomjernije nanijeli boju. Podijelite kosu u četiri djela, odnosno na dva razdjeljka - po sredini i poprijeko te svaku četvrtinu izdvojite kopčom za kosu.

2. Vazelinom ili vrlo masnom kremom (poput dječje) detaljno namažite ćelo i vrat sve do korijena kose. Namažite i čitavu ušku. To će spriječiti nastajanje tamnih mrlja po koži koje se poslije vrlo teško uklanjaju. Kada ste završili u posudi zamiješajte boju te stavite najlonske rukavice.

3. Kistom ili aplikatorom detaljno namažite korijen kose počevši od razdjeljaka. Otkvačite četvrtinu kose, nanesite boju na korijen te istrljajte kako bi se boja ravnomjerno rasporedila te ponovno osigurajte kopčom. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama.

4. Nakon korijena boju nanesite i na ostatak pramenova. Skinite kopču s četvrtine kose, nanesite boju te je dobro utrljajte u pramen kako bi se ravnomjerno rasporedila. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama. Boju ostavite da djeluje po uputama te je isperite prvo običnom vodom, a potom šamponom. Nakon što isperete šampon, nanesite regenerator te ga temeljito isperite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju