Glazbenica i voditeljica često svojim statusima na Facebooku pokrene brojne rasprave. Ovoga puta se dotakla važne teme

Ida Prester ponosna je majka dvojice sinova, ali priznaje kako je željela roditi djevojčicu.

U statusu na svom Facebooku profilu koji je u par sati prikupio više od 3.5 tisuće lajkova osvrnula se na njihovo odrastanje. Zapitala se što je izvor nesigurnosti kod djevojčica koje od malih nogu pokazuju da su sposobnije od dječaka, ali u jednom trenutku društvo ih uvjeri da su slabije i manje sposobne od njih.

Njezini Facebook prijatelji dodatno su proširili raspravu. Neki od njih komentirali su da je za to zaslužan krivi odgoj i nejednakost između djevojčica i dječaka koja se promiče već od samog rođenja. Drugi pak smatraju da je jedan od krivaca i škola koja također utječe na razvoj identiteta te nameće stereotipne rodne uloge.

Status Ide Prester o odrastanju djevojčica prikupio je više od 3.5 tisuće lajkova u par sati.

Kako svojim kćerkicama usaditi sigurnost, samopouzdanje i osjećaj nejednakosti u društvu koje radi sve kako bi ih prikazalo slabijima u odnosu na suprotni spol problem je koji muči mnoge roditelje.

Kompletan status Ide Prester koji je naišao na odobravanje brojnih žena pročitajte u nastavku.

"Pomirila sam se s tim da imam sinove u ovom životu, iako sam bas htjela djevojčicu. Naravno da ćemo se volit do ludila i da ću im bit ona Mamma Mia kojoj će nedjeljom nosit cvijeće i ić po blagoslov za svaku životnu odluku.

Al' gledam te curice mojih prijatelja, koliko su zrelije, pametnije, sposobnije, brže se oblače, motorički spretnije, fokusiranije od svojih vršnjaka.
Generalno jesu!

I baš mi nije jasno. U kojem to točno trenutku mi zaostanemo i uvjere nas da smo gluplje, sporije, slabije plaćene, nesposobne za šefovanje i politiku, tehnički nepismene, da ne znamo vozit auto, da je naše salo bljak, a njihovo ok, da su naše sise premale, a njihove taman, i da je izniman ženin uspjeh ako ima (pogotovo nakon poroda ili nakon 40-te) guzu za Instagram? U kojem trenutku se desi ta prevara"
, napisala je Iva.


 
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju