U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Autor će u Zagrebu predstaviti knjigu, ali i sudjelovati u dobrotvornoj utrci.

Priča o kujici Gobi otkad je ugledala svjetlo dana ujedinila je zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama. Maleni pustinjski pas dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, kroz zabačena sela i preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Autor Dion Leonard u Zagrebu će predstaviti knjigu 'U potrazi za Gobi', ali i sudjelovati u dobrotvornoj utrci

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dotad su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane koju je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku.

Pobjeda može imati više lica, a ponekad je jedno od njih dlakavo i veselo laje. Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo veće – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu gdje su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku preko interneta počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život te usput i njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

Naslovmica knjige \'U potrazi za Gobi\' "U potrazi za Gobi": Novi hit u knjižarama upoznaje nas s malenim psom velikoga srca

Uistinu čudesnu priču o intimnim iskušenjima autora i jednom susretu koji je mogao biti samo sudbina možete poslušati već ovog četvrtka 17. listopada u 19 sati u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7. A želite li se i sami okušati u prevladavanju izazova koje pred nas postavlja priroda, Dionu i Gobi možete se pridružiti u parku Maksimir ove subote 19. listopada od 10 sati, u dobrotvornoj utrci tijekom koje će se skupljati sredstva za pomoć napuštenim životinjama grada Zagreba. Više informacija potražite na stranici Koncept izdavaštvo na Facebooku ili internetskoj stranici Azila Dumovec.

Naslovnica knjige U potrazi za Gobi Naslovnica knjige U potrazi za Gobi Foto: PR
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju