Iz pera autorica svjetskog hita "Kako biti Parižanka u svakoj prilici", Caroline de Maigret i Sophie Mas, nakladnička kuća Znanje donosi duhoviti priručnik "Godinu starija, godinu bolja".

Ovaj inspirativan osvrt uči nas kako u nama žive različite dobi: dob koja nam je određena godinom rođenja i naša emocionalna dob. Čvrste granice između kronološke i emocionalne dobi ne postoje, a mi smo onoliko stare koliko su to naše želje, strasti i snovi. "Godinu starija, godinu bolja" čita se u jednom dahu i daruje prijateljicama kao idealan rođendanski poklon.

RAZIGRANA DUHOVITOST, PRAKTIČNI SAVJETI, MUDRA OPAŽANJA

Kad se probudiš osjećajući se sjajno, a svi ti komentiraju kako djeluješ umorno.
Kad odeš kod dermatologa da ti pregled madež, a on te pita želiš li tretman botoksom.

Kad ti tridesetogodišnjak koji se pojavi na zabavi ne uputi baš ni jedan jedini pogled. Kad već na osnovi njegove osobnosti možeš zaključiti kakav je ljubavnik.
Kad je predsjednik Francuske mlađi od tebe.

Uvod je ovo u priručnik "Godinu starija, godinu bolja" (Older but Better, but Older) autorica bestselera "Kako biti Parižanka u svakoj prilici" koje se ovaj put hvataju u koštac s pariškim umijećem odrastanja i čine to razigranom duhovitošću, praktičnim savjetima i mudrim opažanjima.

Dok progovaraju o ljubavi, zavođenju, modi i spojevima, ali i o obitelji, poslu, samačkom životu i prihvaćanju nesavršenosti, Caroline de Maigret i Sophie Mas opet će vas zabaviti, izreći ono što ne očekujete čuti, ali baš onako kako to želite čuti.

U isti mah dirljiv i urnebesno smiješan, ovaj divan vodič bez dlake na jeziku pronicljivo ilustrira što to znači biti punokrvna žena.

Zaključak britanskog Voguea o ovom priručniku je taj da se  radi o knjizi koja se čita u jednom dahu prije spavanja.

A sutradan kupiti još primjeraka za svoje prijateljice. Začinjena inspirativnim citatima i komičnim anegdotama, to je istinita priča u kojoj se lako prepoznati, duhovit francuski osvrt na univerzalno čudo starenja, napisali su.

"Godinu starija, godinu bolja" knjiga je s duhovitim, ali vrijednim savjetima koji se temelje na razmišljanjima Francuskinja kojima četrdesete kucaju na vrata. Autorice će vam iskreno reći da stvari više nisu kakve su nekad bile, a pritom će vas zabaviti. U ovoj knjizi nalaze se trenuci iz svakodnevnice na koje ćete kimati glavom, ali i smijati se na sav glas.

SVESTRANE AUTORICE

Jedna od autorica knjige, Caroline de Maigret, francuska je manekenka, glazbena producentica, spisateljica i aktivistica za ženska i dječja prava.

Rođena je u Francuskoj 18. veljače 1975. godine. Odrastala je u Parizu s troje braće i sestara. Upisala je modernu književnost na sveučilištu Sorbonne 1993. godine, a iste godine primijetila ju je modna agencija i počela je njezina manekenska karijera.

S glazbenikom Yarolom Poupaudom upoznala se na koncertu 2004. godine. Vjenčali su se i dobili sina Antona. 2006. godine ona i suprug pokrenuli su svoju izdavačku kuću. Ova svestrana žena okušala se i u produciranju glazbe kao i u pisanju knjiga. I sve to joj, čini se, ide od ruke.

Sophie Mas je filmska producentica koja živi na relaciji Pariz-Sjedinjene Države. Među ostalim, jedna je od producentica filma "Call Me by Your Name".

U prijevodu Marije Perice, priručnik "Godinu starija, godinu bolja" možete pronaći u knjižarama diljem zemlje po cijeni od 129 kn.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju