U srijedu, 14. veljače u 19 sati projekcijom švedskog kinohita Svemirski kamp u zagrebačkom kinu Europa počinje 3. izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino

Galerija Koza nesrećonoša(Foto: KinoKino) Oskarova Amerika(Foto: KinoKino) Dječak na mostu (Foto: KinoKino) +3 Oči u oči (Foto: KinoKino) Nakon svemirske avanture i lansiranja prve osmogodišnjakinje u orbitu, u iduća četiri dana trajanja Festivala, sve do nedjelje 18. veljače, na velikom platnu izmjenjivat će se tridesetak filmova dugog i kratkog metra koji na različite načine tematiziraju dječju znatiželju i njihovu istraživačku strast.

Glavni junaci i junakinje filmova od Francuske, Njemačke, Švedske, Cipra, pa sve do Kolumbije, uvijek se nađu u situacijama koje se čine bezizlaznima, a oni svojom znatiželjom i zapitkivanjem pokušavaju utjerati pravdu i učiniti svoj i tuđe živote boljima. Među osam novih filmova u glavnom programu nalaze se norveška prerijska avantura Oskarova Amerika, ciparska drama Dječak na mostu, kolumbijska komedija Koza nesrećonoša i jedan od najnagrađivanijih dječjih filmova protekle godine, njemačka komedija o životu s različitostima Oči u oči.

Osim već tradicionalne radionice Moja prva kritika, prvi put ove godine održat će se radionica Stvaram videoigru čiji je cilj najmlađim polaznicima na vrlo jednostavan način prikazati način izrade videoigara.

U popratnom programu Svaki dan otkrivam pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ pretvorit će se u posebnu interaktivnu projekciju popraćenu razgovorom o emocijama. Probrani kratkiši su Binarna zvijezda, Gemma, Lutke, Subotnje kino i hrvatski film Zora Krasimira Gančeva o talentiranoj gimnastičarki koja se zaljubljuje u nogomet. Treću godinu zaredom donosimo blok kratkih animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi Moj prvi odlazak u kino i prvi put program će biti prikazan u obje dvorane kina Europa: velikoj dvorani i dvorani Müller.

Prvi put ove godine u suradnji s nagrađivanim dizajnerskim studijom Šešnić&Turković održana je radionica Dizajniramo filmski plakat, što je rezultiralo izradom plakata filma koji će i otvoriti festival. Osim već tradicionalne radionice Moja prva kritika, prvi put ove godine održat će se radionica Stvaram videoigru, čiji je cilj najmlađim polaznicima na vrlo jednostavan način prikazati način izrade videoigara. Prijave su još uvijek u tijeku.

Raspored projekcija 3. KinoKino Festivala i prodaja ulaznica dostupni su online na službenoj internetskoj stranici www.kinokino.hr, gdje možete pratiti i sve novosti vezane za program i popratna događanja. Moj prvi odlazak u kino (Foto: Sanja Bistričić) Moj prvi odlazak u kino (Foto: Sanja Bistričić) (Foto: Sanja Bistri?i?)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju