Jastuci u obliku anđeoskih krila za koja se čini kao da su ih satkali sami anđeli – tako bi se u jednoj rečenici mogli sažeti najprodavaniji proizvodi IRKI Designa.

Galerija Kreativni proizvodi za velike i male - 7 Kreativni proizvodi za velike i male - 6 Kreativni proizvodi za velike i male - 5 +3 Kreativni proizvodi za velike i male - 4

U svega godinu dana iz radionice IRKI Designa izašli su ne samo jastuci u obliku krila nego i oni u obliku zvijezda, mjeseca, krune, kao i personalizirane dekice za najmlađe. Priča je krenula sasvim slučajno kada je Irena Budimir, inače magistra ekonomije, saznala da će postati teta.

Kreativnost je oduvijek bila u meni i stalno sam nešto šivala, izrađivala dekoracije i slično. No kada sam saznala da na svijet stiže moja nećakinja, poželjela sam joj napravili posebne detalje za sobu i krevetić.

Ubrzo je imala sobu kao iz bajke s posebnim jastucima i detaljima. Dobila sam mnogo pohvala za svoj rad, upita s narudžbama i sve me to ohrabrilo da pokrenem svoju marku IRKI, govori nam ova kreativka koja je napustila posao u korporaciji i hrabro ušla u svijet kreativnosti .

Danas u okrilju njezina malog carstva nastaju personalizirane dekice, jastuci, vreće za sjedenje i dodaci za dječju sobu.

Jedna narudžba pokrenula lavinu

Jedan pak svima posebno upada u oko. Dakako, riječ je o jastuku u obliku krila koji se iz slučajne narudžbe pretvorio u jedinstven proizvod na našem tržištu.

Dobila sam upit koji je zahtijevao neki poseban poklon za sakrament krštenja. Odmah sam zamislila jastuk u obliku anđeoskih krila. Baš nekako odgovara toj prigodi jer novorođenčad vidim kao malene anđeli na zemlji. Očekivanja kupca bila su i više nego nadmašena, a meni potvrda kako je ovaj posao poseban jer svaka narudžba može stvoriti novi proizvod, govori nam Irena.

Kreativni proizvodi za velike i male - 2 Kreativni proizvodi za velike i male - 2 (Foto: IRKI)

Iako prvotno zamišljeni kao dječji proizvodi, ovi se jastuci mogu sjajno uklopiti u bilo koji prostor. Dostupni su u bijeloj, zlatnoj, srebrnoj, ružičastoj i plavoj boji, a osim što estetski izgledaju neodoljivo, imaju i funkciju pravog udobnog jastuka. Njihov je promjer 60 cm te se vrlo lako mogu uklopiti i u dnevne i spavaće sobe, čime će, bez imalo sumnje, podignuti ljestvicu ugođaja udobnosti.

No jastuk u obliku krila nije jedini koji ima višestruku funkciju. Irena je mislila i na praktičnost za mlade mame pa jastuk u obliku mjeseca može poslužiti kao pomoć prilikom dojenja, dok vreće za sjedenje i odmaranje mogu koristiti sve generacije jer su njihove dimenzije 120 x 80 cm.

U ponudi IRKI Designa mogu se naći i ranije spomenuti jastuci u obliku krune koji se mogu personalizirati podacima o rođenju bebe, a za pravi vilinski doživljaj tu su i čarobni štapići.

Put prema stvaranju noviteta

Kada pak vidi reakcije kupaca, Irena nimalo ne žali što se upustila u ovu priču. Kako nam kaže, svaki dan iznova ima priliku upoznati svoje mogućnosti, a ono što je posebno veseli, a što prije ovog posla nije imala priliku osjetiti, onaj je neizmjerni osjećaj kada svojim radom nekoga iznenadi i učini sretnim.

Kreativni proizvodi za velike i male - 5 Kreativni proizvodi za velike i male - 5 (Foto: IRKI)

Zato joj ne nedostaje ni planova za budućnost u kojoj želi proširiti svoj tim, ali i uvesti nove proizvode.

Poučena reakcijama posjetitelja na sajmovima koji uživo pozitivno reagiraju, želim razviti i ostale kanale prodaje. U planu je otvoriti prodavaonicu u kojoj ćete nas moći posjetiti i upoznati IRKI svijet, zaključuje Irena.

Njezine proizvode možete pogledati na Instagramu i Facebooku, kao i na službenoj mrežnoj stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju