Sjećate li se osjećaja kad smo se, nakon bezbrižnih praznika, ponovno vraćali u školske klupe? Povratak obvezama činio nam se kao veliki životni problem, a prema učiteljima smo imali izrazito neprijateljski stav.

Galerija Genijalan potez učitelja iz Čakovca Genijalan potez učitelja iz Čakovca Genijalan potez učitelja iz Čakovca +8 Grupa Kiss u originalnoj imitaciji profesora iz čakovca

Međutim, učitelje iz Čakovca niti jedan njihov učenik ne gleda tako. Oni su puno više od strašnih učitelja i zaslužili su jednu veliku pedagošku peticu.

Naime, nastavnici Gimnazije iz Čakovca htjeli su svojim učenicima olakšati povratak u školske klupe nakon zimskih praznika pa su došli na originalnu ideju koja nas je oduševila.

Kako bi gimnazijalce počastili dozom smijeha i zabave, prerušili su se u poznate glazbenike, a kao inspiracija su im poslužile naslovnice najvećih domaćih i svjetskih albuma, koji će kasnije postati kalendar dostupan učenicima. 

Tako su gimnazijalce iz Čakovca na Facebooku dočekali Abba, Lady Gaga, Severina, Madonna, David Bowie, Spice Girls, Mišo Kovač i mnoge druge zvijezde u koje su se prerušili njihovi nastavnici i uljepšali im prvi školski dan nakon praznika.

Genijalan potez učitelja iz Čakovca Profesorica u ulozi Davida Bowiea (Foto: Petar Pavlić)

Ovo je već naša tradicija. Prošle godine razveselili smo učenike objavom u kojoj su se učitelji prerušili u poznate likove iz filmova i serija. Glavni je cilj učenicima staviti osmijeh na lice i razbiti tu barijeru između učitelja i učenika, rekla nam je ravnateljica čakovečke gimnazije Sandra Breka Ovčar.

Genijalan potez učitelja iz Čakovca Legendarni album Miše Kovača (Foto: Petar Pavlić)

Ravnateljica Sandra napominje kako su i učitelji ljudi koji se vole zabavljati – biti opušteni, uživati u glazbi i širiti tu pozitivnu vibru koju također žele prenijeti na svoje učenike. Tako se stvara posebna radna atmosfera u kojoj svatko od nas može biti učinkovitiji.

Možda je baš to razlog zbog kojeg je u ovoj gimnaziji toliko darovitih učenika.

Imamo puno državnih prvaka i sudionika međunarodnih natjecanja i olimpijada, 100-postotnu riješenost ispita državne mature, vrijedne mlade ljude koji se ističu svojim radom i trudom.

Evo, jučer smo primili informaciju da se troje naših učenika plasiralo na državnu razinu Turnira mladih prirodoslovaca, napominje ravnateljica Sandra Breka-Ovčar.

'Krivci' za ovu divnu stvar su profesor Petar Pavlic iza fotoaparata i profesorice Zlatka Grahovec Soldat i Martina Mavrek u organizacijskom smislu. Naravno, cijeli je kolektiv zaslužan za lijepu priču kojom su razveselili svoje učenike, napominje ravnateljica. 

Genijalan potez učitelja iz Čakovca Profesorica u ulozi Severine s albuma 'Dalmatinka' (Foto: Petar Pavlić)

Genijalan potez učitelja iz Čakovca Profesorice kao Spice Girls na coveru njihovog albuma Forever, iz 2000. godine (Foto: Petar Pavlić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju