Još malo manje od mjesec dana ostalo je do kraja crowfunding kampanje "Zajedno za glazbenu" kojom se skupljaju sredstva za obnovu u potresu oštećene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku.

U sklopu kampanje učitelji razrušene škole snimili su i svoju izvedbu pjesme Davida Bowieja "Heroes". Video su na prvi dan veljače objavili na YouTube-u i još jednom pozvali sve koji mogu da pomognu obnovu škole.

Naša glazbena škola ostala je bez svojih lijepih zgrada u Sisku i Petrinji. 340 učenika i 40 učitelja ostalo bez svog doma glazbe i ljubavi. Vratimo glazbu u Sisak i Petrinju i ruke djece, stoji u opisu videa koji možete pogledati u nastavku.

O tijeku akcije i trenutnim događanjima Glazbena škola oglašava se i na Facebooku.

Hvala svima na dosad uplaćenim donacijama.

Uspjeli smo premjestiti sve instrumente iz razrušene zgrade glazbene škole koja će ići u obnovu, pa je tako koncertni klavir Steinway dobio svoje novo mjesto u samoj dvorani u rafinerijskom domu gdje će učenici ponovno sa svojim profesorima moći zasvirati i održavati koncerte, međutim samo privremeno.

Mi, učitelji, dalje nastavljajmo s kampanjom i zahvaljujujemo svima na dosad uplaćenim sredstvima obradom pjesme kultnog glazbenika David Bowiea, Heroes.

Pjesma Heroes tako će se naći i na svim streaming servisima poput Spotify, Deezera, Apple Musica itd. Vratimo glazbu u Sisak i Petrinju i u dječje ruke, stoji u posljednjoj objavi.

U sklopu kampanje koja traje do kraja veljače dosad je priklupljeno 39.600 od potrebnih 200 tisuća eura. Informacije o tome gdje i kako donirati pronađite OVDJE.

Podsjetimo, nakon razornog potresa 29. prosinca Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku dobila je crvenu naljepnicu, što znači da je u ovom trenutku opasna i neuporabljiva.

Slika nije dostupna Dirljiv prizor iz Siska: Malena Sara odala počast glazbenoj školi koja je bila njezin drugi dom

Zbog toga hodnici 140 godina stare zgrade više ne mogu odzvanjati najljepšim notama, ali ljudi koji je vole čine sve kako bi je obnovili. Prvi video koji je privukao pozornost javnosti bio je onaj učenice Sare Kolar koja je zasvirala violončelo pred zgradom škole.

Elegijom Rudolfa Matza odala je počast mjestu koje ju je formiralo i zauvijek obilježilo, ali i podsjetila prisutne kako i glazba liječi dušu u najtežim trenucima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju