Lijepu losanđelesku večer Sharon Stone iskoristila je za izlazak s prijateljicom. Nakon posjeta jednom restoranu dvije dame prošetale su Rodeo Driveom, legendarnom ulicom prepunom luksuznih butika koju je dodatno proslavio film "Zgodna žena".

Slavna 64-godišnja glumica za izlazak je odabrala sjajnu kombinaciju, koja je zapravo mješavina ležernosti i elegancije.

Uz satensko odijelo u nježnoj i svijetloj nijansi ružičaste nosila je crnu dolčevitu, a umjesto cipela s visokom potpeticom, koje bi mnoge dame odabrale za ovakvu prigodu, nosila je mokasine. Baršunasti model u crnoj boji savršeno se uklopio u ovo izdanje lijepe glumice.

Zanimljivo je kako su mokasine jedan od modela obuće koji izaziva najviše podijeljenih mišljenja među ženama.

Posljednjih godina u mnogobrojnim anketama upitali smo vas sviđaju li vam se i većina čitateljica koje su sudjelovale u anketama izrazila je negativno mišljenje o ovim cipelama. Iako ne poriču da su udobne, žene im uglavnom zamjeraju izgled.

Točno podrijetlo mokasina nije poznato, ali pretpostavlja se da su nastale u starim indijanskim plemenima na američkom području. Sam naziv tog modela cipela dolazi iz izumrlog indijanskog jezika Powhatan. Početkom 20. stoljeća dobile su današnji oblik, a iako su originalno bile rezervirane samo za muškarce, polako su se ušuljale i u žensku garderobu.

Mokasine...

glasova:

Za razliku od balerinki, koje su općeprihvaćene među ženama koje vole modele cipela bez potpetica, mokasine ne uživaju istu razinu popularnosti i kod mnogih još uvijek nemaju prolaznu ocjenu. S druge strane, one žene koje ih obožavaju nositi kunu se u njihovu udobnost, praktičnost i svestranost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju