Tijekom treninga nitko ne želi osjećati „kamen u želucu“, ali ni glad nije poželjna opcija. Idealno je jesti sat i pol prije treninga i to namirnice koje pružaju snagu i izdržljivost. Ako vam još uvijek nedostaje discipline u prehrani i nemate dovoljno vremena sve pomno tempirati, evo prijedloga što pojesti ako vas glad uhvati netom prije treninga.

Sve što unesete prije, tijekom i nakon vježbanja itekako utječe na uspješnost odrađenog treninga. Najvažnije je da u sportske napore ne ulazite prepunog želuca. Donosimo popis ideja za brzi zalogaj bez velike pripreme koje vam prije treninga neće naškoditi.

1. Svježe voće

Popis svježeg voća koje možete konzumirati prije treninga je gotovo beskonačan. Najispravnije je odabirati sezonsko voće jer ono najbolje odgovara vašem organizmu. Prije jutarnjeg treninga, preporuča se banana. Mnogi ju zovu prirodna energetska pločica, a naziv ne iznenađuje, jer banane su pune probavljivih ugljikohidrata. Kalij služi očuvanju mišićnog sustava pa je korisnost banane prije treninga neupitna.

2. Za podizanje energije – slatkiš ili?

Često nam pod ruku „padnu“ slatkiši, ali barem prije treninga pokušajte odoljeti. Čokoladom bismo sigurno podigli energiju, no pravi izbor trebali bi biti keksi od cjelovitih žitarica. Grancereale u svojoj ponudi, između ostalih, ima i one s voćem, ječmenim sladom i čokoladom. Odaberite po izboru.

3. Jaja

Jaja su najzdravija kuhana. Na pripremu nećete potrošiti puno vremena. Prije treninga dovoljno je pojesti jedno cijelo jaje – i bjelanjak i žumanjak. Žumanjak će spriječiti daljnju glad, a bjelanjak uopće ne sadrži masnoće, ima minimalnu energetsku vrijednost, koristi se kada treba nadoknaditi mišićnu masu. Za vježbanje – idealno.

4. Jogurt

Dovoljna je jedna ukusna čašica nemasnog jogurta. Možete ju popiti i 15 minuta prije treninga, a kako biste u potpunosti bili sigurni da vas glad neće zateći tijekom treninga u jogurt slobodno dodajte jednu žlicu žitnih pahuljica.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju