Uređenje interijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Želite li svome domu udahnuti svježinu poigrajte se s jeftinim detaljima koji u trenu mogu osvježiti i najdosadniju prostoriju. Donosimo 7 super ideja za osvježenje stana koje možete stalno mijenjati i nadograđivati


1. Lampa

Rasvjeta je vrlo važan dio svakog doma, a lampa detalj s kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stolnoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama sjenila ili postolja s lakoćom će osvježiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se s bojama i oblicima.

Zavjese su mnogima omiljeni detalji koji, ako je pametno iskombniran, ima nevjerojatno moćan dekorativni efekt

2. Ukrasi za zid
Ukrasi za zid poput slike, sata ili ogledala savršen su instant podizač prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizualno povećati i osvježiti dnevni boravak, blagovaonu, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz namještaj i boju zida.

>> 7 odličnih ideja za uređenje unajmljenog stana

3. Jastučić i deka
Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i tople i lagane dekice savršen su ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, cijenom su prihvatljivi te u trenu mogu osvježiti i promijeniti izgled prostora u kojem živite. Imate li namještaj u bijeloj ili pak zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe poigrajte se sa žarkim tonovima.

4. Cvijeće
Cvijeće je oduvijek bilo savršen detalj koji prostoriji daje svježinu i život, bilo da se radi o buketu ili živom, zasađenom cvijeću. Želite li si pojednostaviti postupak uređenja doma, odaberite efektnu vazu te u nju posadite šarene lončanice koja će potrajati.

5. Tepih
Savršen detalj za jesen ili zimu svakako je tepih. No, nećemo govoriti o onom za dnevni boravak ili blagovaonu već o kupaonskom. Pamučni tepih u nekoj od žarkih boja koja se uklapa uz boju kupaonskih pločica, uskladite s još nekim detaljem u istom tonu poput svijeće ili vaze sa umjetnim cvijećem.

>> Zavjese: 10 ideja koje će podići svaki prostor

6. Zavjesa
Zavjese su mnogima omiljeni detalji koji, ako je pametno iskombniran, ima nevjerojatno moćan dekorativni efekt. Poigrajte se s dvije nijanse i to tako da jedne zavjese budu prozračne i neutralne boje, a druge upečatljivog tona ili bogatog uzorka.

7. Nadstoljnjak
Kuhinjski ili blagovaonski stol u trenu može osvježiti samo jedan mali detalj. Riječ je o nadstoljnjaku ili podmetačima za tanjure u upečatljivoj boji. Uz njega će se savršeno uklopiti vaza sa cvijećem, svijeća ili ukrasna zdjela za voće. Birajte boju ili nijansu koja će dominirati prostorijom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju