Kao znak novih vremena američka dječja lutkarska serija "Ulica Sezam" ima novog stanovnika – sedmogodišnju ružičastu beskućnicu Lily.


Najnovija lutka pridružila se žutoj Velikoj ptici, Bertiju i Erniju kako bi pružila nadu rastućem broju djece u svijetu koja nemaju trajni dom, objavila je neprofitna organizacija Sesame Workshop.

Lily se 2011. na kratko pojavila u seriji i tada se njezina obitelj borila s gladi. Organizacija podsjeća da je silazna spirala koja počinje siromaštvom i završava beskućništvom česta.

Američka dječja lutkarska serija 'Ulica Sezam' ima novog stanovnika - sedmogodišnju ružičastu beskućnicu Lily

Znamo da su djeca beskućnici često žrtve razornog traumatskog kruga –nedostatka pristupačnog stanovanja, siromaštva, nasilja u obitelji. Želimo pomoći da se taj krug prekine pružanjem utjehe djeci, njihovim osnaživanjem i davanjem nade za budućnost, kazala je Sherrie Westin iz Sesame Workshop.

Iako nema točnih podataka koliko je djece beskućnika u svijetu, njihov broj procjenjuje se na najmanje 150 milijuna, prema UN-u.

Lily i njezina obitelj živjet će s prijateljima u ulici Sezam nakon što su izgubili dom. Njezin ulazak u seriju izazvao je kontroverze jer su se poklonici serije pobunili da se time zanemaruju nevolje zelenog lutka Oscara, koji živi u kanti za smeće i zapravo je prvi beskućnik serije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju