Definicija beretke kaže da je to meka okrugla kapa napravljena od vune, kukičanog pamuka, vunenog filca ili akrilnih vlakana.

Galerija Zagrebačko street style izdanje s beretkom Zagrebačko street style izdanje s beretkom Zagrebačko street style izdanje s beretkom - 1 +1 Zagrebačko street style izdanje s beretkom - 2

Prvi su je koristili baskijski pastiri, a masovna proizvodnja počela je u 19. stoljeću u Francuskoj, zbog čega je se naziva i francuskom kapom.

Modni dodatak beretka je postala u prvoj polovici 20. stoljeća, a mnogi se čim je vide prvo sjete Francuskinja, najbolje odjevenih žena na svijetu, koje itekako odobravaju beretke.

Od izlaska serije "Emily u Parizu" beretka nas podsjeća i na njezinu glavnu junakinju Emily Cooper, koja također nije mogla odoljeti tim šarmantnim kapicama.

Zato smo se Emily sjetili i kada smo na fotografijama sa zagrebačke špice ugledali mladu damu koja je svoje upečatljivo modno izdanje začinila ružičastom beretkom.

Zagrebačko street style izdanje s beretkom Zagrebačko street style izdanje s beretkom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još jedan upečatljivi dio modnog izdanja bio je dugi zeleni baloner, ispod kojeg se nazirao kratko rezani bijeli top i za mjesec studeni neuobičajen prizor - goli trbuh.

Donji dio kombinacije činile su crne hlače širokih nogavica u kombinaciji s tenisicama švedskog brenda Axel Arigato. Mlada brineta, iz čije je kombinacije sasvim jasno da voli modne igre, nosila je model pod nazivom Marathon Runner, koji unatoč imenu nije namijenjen za sportske aktivnosti, nego za nošenje po gradu.

Tenisice brenda Axel Arigato Tenisice brenda Axel Arigato (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zagrebačka Emily izdanje je upotpunila efektnom torbicom s uzorkom zebre te zlatnom ogrlicom, prstenjem i naušnicama koje su se nazirale ispod njezine raspuštene kose.

Šetnja Zagrebom u najelegantnijoj verziji najpopularnije haljine kojoj su zelene čizme savršen par Streety style izdanje u pletenoj haljini i zelenim čizmama Streety style izdanje u pletenoj haljini i zelenim čizmama Streety style izdanje u pletenoj haljini i zelenim čizmama +1 Streety style izdanje u pletenoj haljini i zelenim čizmama

Nosivi klasici: Šest modela haljina koje Parižanke ne skidaju sa sebe ove sezone Pletena haljina Haljina od trapera Haljina s cvjetnim uzorkom +3 Slip haljina

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju