Neke od promjena koje se dešavaju s vidom vezane su uz godine, a prezbiopija je jedna od njih. Poznata je i kao dobna dalekovidnost koja se počinje dešavati u 40-im.

 Znakovi koji ukazuju na prezbiopiju:

• Teško fokusirate pogled na blizinu, srednju udaljenost i na daljinu.
• Vaše oči se sve više umaraju dok čitate te imate učestale glavobolje.
• Sve slabije vidite slova na mobitelu.
• Intenzivira se napor u očima kod čitanja i gledanja uz manje svjetla.
• Sve više udaljavate tekst dok čitate - ruke vam postaju prekratke.

Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju, ili kada smo jako umorni i/ili gladni - tada se taj osjećaj pojačava. Instinktivno se udaljavamo dok se slika ne razbistri. Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija - prirodan proces kojeg se ne treba plašiti.

Progresivne naočale omogućavaju jasan vid prezbiopima na svim udaljenostima – jedne za sve.

Od davne 1959. godine, kada je izumljena prva progresivna leća Varilux, Essilor kontinuirano radi na razvoju, novim standardima i izvedbama kako bi prezbiopima osigurao najbolju kvalitetu vida. Stoga ne samo da su prvo rješenje za prezbiope, nego su Varilux progresivi ujedno i najbolje rješenje, s iznimnim sluhom za potrebe suvremenih prezbiopa.

Varilux progresivi su bez rizika

Varilux progresivi su najbolje rješenje za sve prezbiope koji žele dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz oštriju sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti. Pružaju najprirodniji položaj tijela bez obzira na vrstu posla i aktivnosti te su dizajnirane za današnju generaciju prezbiopa koja svakodnevno koristi mobilne uređaje, računala i uvijek su "on-line". Nosioc vrlo brzo osjeti sve prednosti jednog para naočala za sve udaljenosti i dodatno prošireno vidno polje za dužinu nadohvat ruke. Najsuvremenijom tehnologijom dorade je eliminirana potreba za pomicanjem glave i traženjem komfor zone za dobar vid uz minimalni period prilagodbe.

Varilux su #1 progresivi na svijetu. On su 100% bez rizika i 100% autentične uz garanciju potpunog zadovoljstva.

Uz Varilux možete potpuno sigurno uživati u svim promjenama koje nam donose godine i uživati u njima bez potrebe za prilagodbama, bar što se tiče vida. Umjesto da mijenjate životni stil, uzmite (ili promijenite) naočale.

Fb: Essilor Hrvatska

Instagram: essilor_hrvatska

https://www.essilor.hr/lece/progresivne_lece/Stranice/default.aspx

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju