Umjetne trepavice u posljednje vrijeme su popularnije no ikad. Iako ovaj ukras na licu može izgledati vrlo efektno i naglasiti oko, odaberete li pogrešne trepavice za vaše oko, taj moćan efekt će se u potpunosti izgubi. Donosimo 3 najveće pogreške pri odabiru umjetnih trepavica

1. Preguste trepavice
Umjetne trepavice u trenu mogu naglasiti pogled i vizualno povećati oko. No tekstura istih trebala bi biti što sličnija vašim prirodnim trepavicama.

Preguste trepavice mogu izgledati plastično i napadno, poput onih na lutki i u potpunosti sakriti kapak oka. vrlo često takve trepavice su preteške za mekani i tanki kapak, što će ga spustiti i vizualno smanjiti oko.

2. Predugačke trepavice
Iako je cilj umjetnih trepavica u prvi plan staviti najpoželjnije dlačice na licu, pretjerate li s njihovom duljinom možete postići potpuno suprotan efekt.

Naime, preduge trepavice, baš kako i one preguste, naći će se u prvom planu, skrenuti pozornost s vaših očiju i stvoriti efekt lutke. Isto tako, ako duljina trepavica nje prilagođena vašem oku, dugačke dlačice će dodirivati kožu ispod obrva i stvarati vam neugodan osjećaj ili pak razmazati sjenilo.

3. Prevelike trepavice
Svako oko je različite veličine. Ako zamislite da vam je oko stopalo, a umjetne trepavice cipela, vrlo brzo će vam biti jasno kako se jedno i drugo jednostavno moraju podudarati.

Ako je baza umjetnih trepavica duža od vašeg gornjeg kapka, završetak trepavica će izvirivati izvan oka što nikako ne izgleda elegantno i efektno ili će vas pak trepavice na samom početku oka neugodno bockati. Kod prevelikih trepavica vjerojatnost odljepljivanja trepavica je puno veća.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju