Dodjela najprestižnijih glazbenih nagrada na svijetu, Grammyja, održat će se u nedjelju 10. veljače po 61. put. U Staples Centru u Los Angelesu okupit će se glazbena elita, baš kao i svih prethodnih godina.

Galerija Shakira prvi put na dodjeli nagrada Grammy 2001. godine Britney Spears prvi put na dodjeli nagrada Grammy 2000. godine Katy Perry prvi put na dodjeli nagrada Grammy 2009. godine +12 Mariah Carey prvi put na dodjeli nagrada Grammy 1991. godine  

Kako je to izgledalo na prijašnjim dodjelama nagrada Grammy, prisjetili smo se fotografijama slavnih dama kada su prvi put kročile na crveni tepih prestižne svečanosti.

Možete li vjerovati da je prošlo već 28 godina od prvog pojavljivanja Mariah Carey na Grammyjima?



Neke od njih, poput Mariah Carey, Shakire i Adele, već su se na svojim prvim Grammyjima ovjenčale i nagradama. Možete li vjerovati da je prošlo već 28 godina od prvog pojavljivanja Mariah Carey na Grammyjima? Diva očaravajućeg i izvanserijskog vokala te 1991. godine osvojila je dvije nagrade, za najboljeg novog izvođača i za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu za pjesmu "Vision of Love". Mariah je tu 33. dodjelu Grammyja "pokorila" i nastupom uživo pokazavši svu raskoš svoga glasa.



Britney Spears i Christina Aguilera
, u tadašnje vrijeme rivalke, prvi su se put pojavile na Grammyjima 2000. godine, a Christina je tada osvojila prestižni zlatni gramofon za najboljeg novog izvođača.

Kako je 15 slavnih dama izgledalo na svojoj prvoj dodjeli Grammyja, pogledajte u fotogaleriji.

Alicia Keys prvi put na dodjeli nagrada Grammy 2002. godine Alicia Keys prvi put na dodjeli nagrada Grammy 2002. godine (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju