Kada ljeto završi, mnoge dame otići će kod svojih frizera kako bi se ošišale i sanirale štetu koju sunce i more zadaju našoj kosi. Ako ste raspoloženi za veću promjenu i baš imate potrebu malo eksperimentirati s kosom, možete isprobati "undercut".

Tip frizure u kojem se donji dio kose izbrijava ili šiša na kratko, a gornji ostaje duži nekada je bio rezerviran samo za rokerice, ali posljednjih 10-ak godina sve više žena želi isprobati ovu odvažnu frizuru.

Ona je stvorena za žene sa stavom koje previše ne mare za norme i klasiku. Ricardo Dinis, frizrer i globalni umjetnički direktor brenda Aveda, navodi kako će upravo "undercut" ove jeseni biti jedna od popularnijih frizura.

Žene sada eksperimentiraju s njom. Na taj način revitaliziraju svoju frizuru i dodaju joj malo stava, kaže Dinis.

Iako mnogi imaju dojam kako taj tip frizure zapravo ne može izgledati elegantno, varaju se. To dokazuju i slavne dame koje su svojevremeno nosile "undercut" na raznim svečanim i glamuroznim događanjima.

Tako je glumica Scarlett Johansson 2017. zablistala na 89. dodjeli nagrade Oscar s fantastičnom kratkom frizurom koja joj je savršeno pristajala.

Ova frizura nije samo za kratku kosu - jednako dobro može funkcionirati i na dugoj. To nam je u raznim prigodama dokazala Rihanna.

Zavirite u našu galeriju, pogledajte "undercut" frizure slavnih dama i inspirirajte se za svoju novu jesensku frizuru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju