Stari i odbačeni komadi namještaja uz malo novaca i mašte mogu dobiti novi život. S nekoliko poteza brusnim papirom, uz nekoliko slojeva laka te podebljana novim jastučićem, oronula fotelja može postati najživlji dio vašeg dnevne sobe

Ponekad, točnije dva puta godišnje, pogled mi poleti prema hrpama iznešenog glomaznog otpada. Kako bi rekli Englezi 'one man`s garbage is the other man treasure' ili u prijevodu: nečiji otpad je nekome drugome vrijedan ili tako nekako...

>> Savjet dizajnera: Kako urediti sigurnu i čarobnu dječju sobu?

Potaknuta tom idejom, a što iz ljubavi prema starim stvarima, često se zaustavim te ukrcam u prtljažnik par 'vrijednih' komada.

>> Savjet dizajnera: Dvije trendi ideje za vaših 20 kvadrata

Tako sam pokupila i jednu fotelju, koju sam doduše morala otkupiti od čovjeka koji je čuvao to blago, i to za vrijednih 100 kn.

Kako na žalost vrlo rijetko imam vremena za ovakve projekte, odsjedila je ova fotelja poprilično vrijeme u vikendici i tako zaboravila na nju neko vrijeme...Sve dok nisam smislila vrijeme i ideju što napraviti s tim komadom.

Prvo je trebalo dobro skinuti stari lak brusnim papirom raznih finoća, što nije bio lak zadatak, obzirom na začkuljaste tokarene dijelove i ratan.

Zatim je trebalo premazati novi lak. Odlučila sam se za crvenu i bijelu boju jer je kombinacija upečatljiva i nekako mi se činilo da je ova komad namještaja s dušom i zaslužuje.

Upotrijebila sam univerzalnu pokrivnu lak boju u dva premaza, a na kraju sam bočne strane od ratana 'začinila' natpisom za koji sam napravila šablonu za slova od samoljepive tapete. Kako je ispao ovaj uradak i kako se uklopio u interijer, procijenite sami.

Meni se čini da je stara fotelja dobila novu dušu, a i osjećaj je dobar kad znaš da recikliraš. Ohrabrite se i krenite u akciju.

Savjetuje Bosiljka Antolković, dizajnerica interijera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju